AK Parti ve MHP Karşılıklı Olarak Bazı Adaylarını Geri Çekti

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın çerçevesi genişledi. MHP beş ilde, AK Parti üç ilde adaylarını çekme kararı verdi. MHP, Bolu, Çanakkale, Giresun, Burdur ve Sinop'ta belediye başkanı adayını çekti. AK Parti de Kars, Kırklareli ve Iğdır'da çekme kararı aldı.

19.02.2019-16:37 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-16:48) AK Parti ve MHP Karşılıklı Olarak Bazı Adaylarını Geri Çekti

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın çerçevesi genişledi. MHP beş ilde, AK Parti üç ilde adaylarını çekme kararı verdi. MHP, Bolu, Çanakkale, Giresun, Burdur ve Sinop'ta belediye başkanı adayını çekti. AK Parti de Kars, Kırklareli ve Iğdır'da çekme kararı aldı.

KAYYUM ATANAN YERLERDE AK PARTİ ADAYLARI YARIŞACAK

Hakkari, Batman, Siirt, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Tunceli gibi kayyum atanmış yerlerde de AK Parti adayları mücadele edecek. İttifak çerçevesinde 14'e yakın ilde değişiklik olabileceği söyleniyordu.

30 BÜYÜKŞEHİRDE İŞBİRLİĞİ YAPILMIŞTI

AK Parti ile MHP, Cumhur İttifakı çerçevesinde 30 büyükşehirde iş birliği yapmıştı. Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday çıkaran MHP, 27 büyükşehirde ise AK Parti'nin adaylarını destekleme kararı vermişti.

AK Parti ve MHP ittifak çerçevesinde olmayan illerde kendi adaylarını çıkardı. Her iki parti de il adaylarını tespit ederken, AK Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den, MHP de aynı biçimde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den jest yaparak aday çıkarmadı.

Bu çerçevede MHP, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Rize'de AK Parti'nin adayını destekleyecek. AK Parti ise, Adana, Manisa, Mersin ile Osmaniye'de MHP'nin adayına destek verecek.

ÖZHASEKİ SİNYALİ VERMİŞTİ

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, Cumhur İttifakı'nda olan MHP ve AK Parti'nin ayrı ayrı seçime girdiği şehirlerde başka bir partinin kazanma olasılığı olması halinde bir adayın çekileceğini açıklamıştı.

KARAÇANTA'NIN İSTİFA İSTENMİŞTİ

MHP yönetimi, Kars'ın mevcut belediye başkanı Murtaza Karaçanta'nın istifasını talep etmişti. MHP, istifa isteğine sebep olarak da Karaçanta'nın, "Partinin saygınlığına halel getirmesini" göstermişti.

MHP'den gelen istek ardından istifa eden Karaçanta, yaptığı açıklamada şu sözleri kullanmıştı: "Sayın Genel Başkanımızın emriyle üyesi olduğum, bundan sonra da asla ülkücü olmamdan, milliyetçi olmamdan onur duyduğum daha doğrusu sevdam diyeceğim partimden istifa ettim. Bundan sonraki süreçte de tabi ki Türk milliyetçiliği ruhum sürecek. Fakat belediye başkanlığı vazifemi bir süre bağımsız olarak sürdüreceğim. Kars halkı bilmeli ki Belediye Başkanları Murtaza Karaçanta dimdik ayaktadır. Çalışan personelleriyle, belediye başkan yardımcılarıyla, bütün personelleriyle Kars halkına hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Vazifemizin başındayız. Üyesi olduğum partiden istifa ettim, bağımsız olarak vazifemi sürdüreceğim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal