AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a: Kendi Tarihine Dön Bak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Nisan'ı 'Ermeni soykırımını anma günü' ilan etmesini çok sert bir şekilde eleştirdi.

06.02.2019-19:19 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-19:06) AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a: Kendi Tarihine Dön Bak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı açıklamada 24 Nisan'ı 'Ermeni soykırımını anma günü' olarak anacaklarını söyleyerek kararın ilerleyen haftalarda yürürlüğe gireceğini ifade etmişti.

Konuya ilişkin ilk tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan gelmişti. Macron'a bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. 

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Ömer Çelik, konuya ilişkin kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan kararını asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fransa'nın tarihle yüzleşmek istiyorsa dönüp kendi tarihine bakması gerektiğini belirten Çelik, "Tarihle yüzleşme iddiasındaki Fransa’nın öncelikle Benin, Burkina Faso, Gabon, Gine, Kamerun, Moritanya, Nijer, Senegal, Tunus ve Çad’da insanlığa karşı işlediği suçlarla yüzleşmesi gerekmektedir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Siyasi çıkar lobilerini memnun etmek adına, tarihçilerin ve bilim insanlarının diyalog geliştirmesi gereken bir konuda Sn Macron’un attığı bu adım, bizatihi diyaloğu engeller niteliktedir. Ermeni diasporası içerisindeki fanatik çıkar gruplarının oluşturduğu “soykırım ekonomisi” bir sektör haline gelmiş ve sözde soykırım yalanı ile bahse konu olaylarla ilgili her türlü normalleşmeye mani olmaya devam etmektedir.

"ÖNCE KENDİ TARİHİYLE YÜZLEŞMELİ"

Sayın Cumhurbaşkanımız, arşivlerin açılması ve tarihçilerin birlikte çalışması gerektiğine dair çağrısıyla pozitif yaklaşımını defaatle ortaya koymuş; sözde soykırım ekonomisinden beslenen çıkar lobisi nedeniyle Ermenistan tarafında bu yaklaşım karşılık bulmamıştır.

Sn Macron, yaptığı açıklama ile Fransa-Türkiye arasındaki ilişkilere de gölge düşürmekte; göç krizi ve terörle mücadele başta olmak üzere işbirliği gerektiren pek çok hassas bölgesel konu var iken ortak adımlar atılmasını engelleyici rol üretmektedir.

Siyasete düşen, bölgesel refah, güvenlik, istikrar ve demokrasi için daha iyi diyalog zemini oluşturmaktır. Bu nedenle Sn Macron'a geçmişe değil bugüne ve geleceğe odaklanan kararlar peşinde koşmasını tavsiye ediyoruz.
Sn Macron tarihle yüzleşmeyi siyaset konusu yapmak istiyorsa, kendi ülkesinin tarihiyle yüzleşmeyi tercih etmelidir. Bu daha ilkeli bir yaklaşım olacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal