AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Ali Babacan Yorumu

Ali Babacan'ın istifasını yorumlayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Farklı oluşumlarla alakalı gündem söz konusu değil" dedi.

10.07.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-13:37)

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısının ardından açıklamalar yaptı.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dönük eleştirilere değinen Çelik, "Halkımızın onayıyla yürürlüğe girmiş bir sistem. Sistemle alakalı geniş bir değerlendirme gerçekleştiriliyor. Sistem meşrudur, halkın onayından geçmiştir. Pratikle alaklaı meseleleri tartışıyoruz. Sistemin en büyük özelliği vatandaşın devletten hızlı hizmet alabilmesi. Nerelerde aksaklık bulunuyorsa bunlar belirlenecek. Milletvekillerimizin eleştirileri ve değerlendirmeleri not alınıyor. Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek. Meşruiyet tartışmasını kabul etmiyoruz" dedi.

ALİ BABACAN'IN İSTİFASI

Ali Babacan'ın istifa kararı ile alakalı bir soruya yanıt veren Çelik, "AK Parti kendi gündemine hakimdir. Cumhurbaşkanımız o meseleyle alaklaı değerlendirmesini söylemiş oldu. Kendi işimize bakıyoruz, kendi meselemize odaklanıyoruz. Farklı oluşumlarla alakalı gündem söz konusu değil" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal