AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK Sonrası Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

08.01.2019-19:42 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-19:31) AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK Sonrası Açıklamalarda Bulundu

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un açıklamalarına ve bugünkü Türkiye ziyaretine dair konuşan Çelik, “Karşınızdaki kişilerin mevkilerine baktığımızda, hakim olduklarını düşündüğümüz dosyaları söz konusu ettiğimizde ortaya çıkan açıklamaları son derece yadırgadık. Bunlar bilmemekten kaynaklanan açıklamalar değil, kasıtlı açıklamalardır. Pompeo ve Bolton, PYD/YPG’nin Kürtleri temsil etmediğini, terör örgütü olduğunu apaçık bilmektedir. ABD’nin aklına müttefik deyince Türkiye’nin gelmesi gerekir. Ama bunlardan DEAŞ’a karşı müttefikimiz diye bahsetmeleri büyük bir kırılmadır.” dedi.

Kürtlerin Tek Dost Devleti Türkiye’dir

Türkiye’nin Kürtlere karşı düşmanlık beslediği gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Ömer Çelik, “Hiç kimse Kürt kardeşlerimize sahip çıkma konusunda Türkiye Cumhuriyeti’ne ders veremez. Kürtlerin tek dost devleti Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye Cumhuriyeti devletine, ‘Kürtlere dokunmayın’ diyen kim varsa kendileri aynaya baksınlar ve Kürtlere yaptığı zulmü hatırlasınlar. ‘Kürtlere dokunmayın, sahip çıkın’ diyerek esas meselesinin terör örgütleriyle bir takım siyasi projeler gerçekleştirmek olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal