AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan Bedelli Askerlik Açıklaması

AK Parti MYK toplantısı bitti. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bedelli askerlikle alakalı önemli bir gelişme aktardı.

23.07.2018-17:36 - (Son Güncelleme: 23.07.2018-18:57)

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bedelli askerlikle önemli bir gelişmeyi aktardı. Sözcü Mahir Ünal, 21 gün düzenlemesiyle ilgili bir değişikliğin olmadığını, 38 olan üst yaş sınırının kaldırıldığını ifade etti.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ünal konuya ilişkin ‘’Evet 21 gün olarak konuşuldu. Şu an bir değişiklik düşünülmüyor. Şu değiştirildi, üst yaş sınırı kaldırıldı. Özellikle yurt dışı için 38 olan yaş sınırı kaldırıldı. Böylece 25 yaş ve üzeri askerlikle ilişkisi olan ve bu yapılacak yeni düzenlemeden istifade etme imkanı olan herkes yararlanacak’’ ifadelerine yer verdi.

MESUT ÖZİL YORUMU

Mesut Özil’in Almanya’da tepki görmesi ve  Almanların aldığı tutuma değinen Ünal ‘’Maalesef özellikle Avrupa açısından yaşanan bir kriz var. Şu anda AB üzerinde yükseldiği evrensel değerlerle çatışır duruma gelmiştir. Ve bu durumda bizi son derece rahatsız etmektedir. Temel insan hak ve özgürlüklerine ilişkin, ırkçılığa, ötekileştirmeye ilişkin Avrupa’nın üzerinde yükseldiği temel insani değerleri maalesef ırkçı, ayrımcılığa tabii tutan, ötekileştiren bir uygulama içerisinde görüyoruz. Ve son olarak da Mesut Özil’in tepkisi son derece yerinde ve haklı bir tepki. Yani Almanya bir taraftan entegrasyonu konuşurken, bu tür uygulamalarla ve Mesut Özil’in açıklamaları sonrası gelen bazı yaklaşımlar göstermektedir ki, aslında entegrasyonun altında, asimilasyon amacının yattığı görülüyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilebilir değil. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Ve insani dilinden, inancından, ırkından dolayı hiçbir şekilde ayrımcılığa tabii tutulmasını, ötekileştirilmemesini ve hiçbir şekilde ırkçı uygulamalara maruz kalmaması gerektiğini hep söyledik. Cumhurbaşkanımızın bir teması olacak mı? Açıkçası bununla ilgili MYK toplantısında herhangi bir değerlendirme yapılmadı’’ şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal