AK Parti Sivas Adayı Hilmi Bilgin Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin Sivas adayı olarak Hilmi Bilgin ismini açıkladı. Peki Hilmi Bilgin kimdir? Detaylar haberimizde...

27.11.2018-15:50 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-15:41) AK Parti Sivas Adayı Hilmi Bilgin Kimdir?

AK Parti Sivas Başkan Adayı Hilmi Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Bir önceki hafta 40 ilin belediye başkan adayları Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Adaylar insanlar tarafından merak ediliyor.

Hilmi Bilgin kimdir?

Hilmi Bilgin, 1972 senesinde Sivas Alacahan'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Sivas'ta bitiren siyasetçi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1995 senesinde mezun oldu. Bir süre Sivas SGK İl Müdürlüğünde kamu avukatı olarak görev yapmasının sonrasında, 2003 senesinde istifa ederek serbest avukatlık yapmaya başladı.

Bilgin, öğrencilik ve iş yaşamı süresince farklı sivil toplum örgütleri, vakıf ve derneklerde vazife yaptı. Sivas Belediye Başkan Adayı, Sivas Barosu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeliği ve Sivas Barosu Başkanlığı vazifelerini yaptı. Ak Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı ve Teşkilat Başkanı olarak siyasi çalışmalar yaptı.

Hilmi Bilgin'in siyasi hayatı

24. Dönem Sivas Milletvekili olarak vazife yapan Bilgin, bu süre zarfında Anayasa Komisyonu Üyeliği vazifelerini yaptı. Şuan Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı vazifesini sürdüren siyasetçi, 25. dönemde yeniden Sivas Milletvekili adayı oldu. 2019 Yerel Seçimlerinde de AK Parti'den Sivas Büyükşehir Belediyesi için seçilen kişi oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal