AK Parti Milletvekili Adayları Listesi

AK Parti Ankara Milletvekili aday listesi, AK Parti 27. Dönem Ankara Milletvekili adayları, 24 Haziran AK Parti 27. Dönem milletvekili adayları kim oldu? Sorularına ek olarak AK Parti’nin 27. dönem milletvekili adayları 2018 yılında seçmenin merak ettiği sorular arasında yer buldu.

21.05.2018-13:20 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-16:41)

24 Haziran’da seçime katılacak siyasi partiler yavaş yavaş milletvekili listesini de açıklıyor. Milletvekili aday listesini ilk açıklayan Cumhur İttifakı’nda MHP oldu. Dün gece saatlerinde ise CHP tam resmi olmayan listeyi ilan etti. Şimdi gözler iktidar partisi olan AK Parti'de.

AK Partili seçmenler milletvekili aday listesini büyük bir heyecanla bekliyorlar. Kimlerin listede olacağı ve olmayacağı çok önemli. Seçmenler buna göre sandığa gidip oy atacaklar. Sadece AK Parti henüz aday listesini tam olarak duyurmadı. Bugün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) listenin teslim edilmesi gerekiyor. 2018 AK Parti milletvekili adayları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının sonrasından açıklanması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi parti genel merkezleri milletvekili aday listelerini en geç 21 Mayıs saat 17.00'ye kadar YSK’ya teslim edecek. AK Parti'ye 7 bin 329 adayın müracaat ettiği açıklanmıştı. Milletvekili olup adaylığa müracaat etmeyen kişilerin sayısı 23 olarak duyuruldu.

24 Haziran seçimlerine 34 gün kala CHP VE MHP milletvekili aday listeleri dün ilan ederken AK Parti milletvekili aday listesini açıklamadı. AK Parti’ye gönül veren vatandaşlar, milletvekili adaylarını merakla bekliyor.

Cumhur İttifakı’na destek vereceğini açıklayan BBP’li isimlere ayrılacak kontenjan da bu liste ile kesinleşecek. 25 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek etkinlikle hem adaylar kamuoyuna tanıtılacak hem de seçim beyannamesi vatandaşlarla paylaşılacak. AK Parti tarafından yapılan açıklamada, seçmenin özgür iradesi ile oy kullanmasının önündeki bütün önleyici unsurları kaldıracak ve buna olanak sağlayacak düzenlemeler içeren kanun teklifi metninde MHP ve AK Parti arasında müşterek anlaşma sağlandığı ifade edildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti ve MHP'nin ittifak çalışmalarına alakalı, "BBP, ittifakın yanındadır. Görüşmelerimiz olumlu bir şekilde seyretmektedir. İnşallah BBP de bu ittifakın içinde yer alacaktır’’ ifadelerini kullanmıştı.

AKP PARTİ ADAY LİSTESİNİ AÇIKLADI MI?

AK Partili vatandaşlar milletvekili aday listesini büyük bir merakla bekliyorlar. Kimlerin listede yer bulacağı ve yer bulamayacağı çok önemli. Vatandaşlar buna göre sandığa gidip oylarını kullanacakları. AK Parti henüz aday listesini tam olarak açıklamayan tek siyasi parti olarak kaldı.. Bugün YSK'ya saat 17.00’a kadar listenin teslim edilmesi gerekiyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELİRLENDİ SON KARAR ERDOĞAN'IN

Milletvekili aday adaylarını oluşturulan komisyonlarda incelemeye alan AK Parti milletvekili adaylarını seçmek üzere mülakatlardan geçirdiği. Adayları seçmek üzere oluşturulan komisyon 600 AK Parti milletvekili adayını belirlediği ifade edilmişti. Komisyonca seçilen 2018 AK Parti milletvekili adayları hususunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının sonrasında açıklanması bekleniyor. 24 Haziran seçimleri için siyasi parti genel merkezleri milletvekili aday listelerini en geç 21 Mayıs saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal