AK Parti Kurucular Kurulu Listesi Güncellendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle AK Parti'nin 68 kişilik kurucular listesi güncellendi. Kuruldan 6 kişinin istifa ettiği, 4 kişinin ihraç edildiği ve ve 4 kişinin öldüğü bilgisine yer verildi.

23.07.2019-08:57 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-09:20) AK Parti Kurucular Kurulu Listesi Güncellendi

AK Parti'de bazı kişilerin kurucular kurulunda olmadığı halde, 'kurucu' olarak tanımlanması ardından liste güncellendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle güncellenip vekiller ve parti teşkilatına yollanan listede 68 kişilik kuruldan 6 kişinin istifa ettiği, 4 kişinin ihraç edildiği ve 4 kişinin öldüğü bilgisi yer aldı.

Son süreçte AK Parti ile yollarını ayıran bazı kişilerin kurucular kurulu arasında olduğu doğrultusundaki yanlış bilgilerin kamu oyunda yer alması ardından Erdoğan listenin güncellenmesi için kurmaylarına emir verdi. AK Parti Genel Merkezi Kurucular Kurulu listesinin güncel halini hazırladı. Listede partiden ihraç edilenler ile yollarını ayıranlar da belirtildi. Listenin güncel durumu milletvekillerine ve parti teşkilatlarına yollandı.

68 KİŞİLİK LİSTE GÜNCELLENDİ

Yeni Şafak'ın haberine göre, gönderilen 68 kişinin içinde ölenler, partiden ihraç edilenler ve istifa edenler ayrı ayrı yazıldı. Listeye göre AK Parti'nin kurucuları arasında olan 4 isim vefat etti. 6 isim partiden istifa ederken 4 isim de ihraç edildi.

AK Parti'nin resmi internet sitesinde de Kurucular Kurulu'nun güncel şekli yer aldı. Kurul içinde daha önceden olan fakat daha sonra istifa eden ya da partiden ihraç edilen isimler siteden kaldırıldı.

İSTİFA VE İHRAÇ EDİLENLER

Ali Babacan, İdris Naim Şahin, İsmail Tatlıoğlu, Mehmet Nail Berzek, Mehmet Yaşar Öztürk, Mustafa Öztürk'ün Kuruculardan istifa eden isimler olduğu bildirilirken, Yaşar Yakış, Mehmet Gazioğlu, Fatma Ünsal, Erdal Öner'in ise partiden ihraç edildiğinin altı çizildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal