AK Parti Kanun Teklifini TBMM'ye Sundu: Elektrikli Scooter Kullanım Yaşı 15 Olacak

AK Parti, bisiklet ile elektrikli scooter kullanımı ile ilgili kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Bu teklife göre, son zamanda moda olan elektrikli scooter kullanma yaşı 15 olacak ve hız sınırı 50 kilometre üzeri yollarda kullanılması yasak olacak.

12.10.2020-15:11 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-15:03) AK Parti Kanun Teklifini TBMM'ye Sundu: Elektrikli Scooter Kullanım Yaşı 15 Olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, çevre ajansının oluşturulmasını tavsiye eden yasa önerisini Meclis'e sunduklarını belirtti. Bu öneriye göre, Elektrikli scooterlarla alakalı yasal düzenlemeye gidiliyor.

SCOOTER KULLANABİLMEK İÇİN YAŞ SINIRI

39 maddelik öneride bisiklet yolu, elektrikli scooter ile bisiklet şeritlerine yasal düzenlemeye gidilmesi ile elektrikli bisiklet ile elektrikli scooter kullanabilme yaşının 15 olmasını da içeren maddeler işaret etti.

SCOOTERLAR 50 KİLOMETRE ÜZERİ YOLLARDA KULLANIMI YASAK OLACAK

AK Partili Muş, açıklamasında 'Mevzuatımıza bisiklet yolu tanımı yapılıyor. Elektrikli scooter ve bisiklet yolu şeridi tanımı kanun kapsamına alınıyor. Karayolları genel Müdürlüğü'ne elektrikli scooterların gidebileceği alanları inşası görev ve yetki verilmekte. Karayolarında bulunan bisiklet yolarında ve şeritlerinde elektrikli bisiklet ve scooterların kullanma yaşı 15 olarak belirlenecek. Elektrikli scooterların 50 kilometre üzeri otoyollarda kullanılmasına sınırlama getiriyoruz. Elektrikli scooter kullananlar herhangi bir yük taşımayacaklar, sadece sırt çantası taşıyabilecekler. Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri'ne bisiklet ve scooterların park ve şarj istasyonları yapma görevini getirmiş olacağız.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal