AK Parti Kahramanmaraş Adayı Hayrettin Güngör Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Kahramanmaraş adayı olarak Hayrettin Güngör'ü açıkladı. Peki Hayrettin Güngör kimdir?

24.11.2018-18:10 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-18:03) AK Parti Kahramanmaraş Adayı Hayrettin Güngör Kimdir?

AK Parti Belediye Başkanı adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların sonrasında netleşti. Hafta boyu kulislerde gezen isimler kesinleşti. AK Parti'nin Kahramanmaraş adayı ise Hayrettin Güngör oldu. Peki, Hayrettin Güngör kimdir?

HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?

Hayrettin Güngör, 1965 senesinde Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dünaya geldi. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 senesinde mezun oldu. Polis Akademisi “Özel Eğitim Bölümüne” bir süre gitti. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı bitirerek “kamu yönetimi uzmanı” unvanını elde etti. Kısa süre Mali Müşavirlik yaptı ve Türkiye Vakıflar Bankası’nda Mali Analist olarak bir süre görev yaptı.

1990 senesinde stajyer kontrolör olarak vazifeye başladığı İçişleri Bakanlığı’nda kontrolörlük, baş kontrolörlük gibi mesleğin belirli aşamalarını geçti ve uygulamada İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak birçok belediye ve bağlı idarenin denetimi ve soruşturmasını yaptı. 2004 senesinde getirildiği “İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkanlığı” vazifesini 23.09.2008 tarihine dek yaptı. 23 Eylül 2008 tarihinden sonra “Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği” vazfesini yaptı. İçişleri Bakanlığı kontenjanından bir dönem (2006-2009) “Devlet Muhasebe Standartları Kurulu Üyesi” olarak vazife yaptı.

Maliye Bakanlığı öncülüğünde yapılan “Kamu Mali Yönetimi Projesi”nde görev yaptı, bu çerçevede 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik Bütçe Sınıflandırması ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe sisteminin yerel yönetimlerde uygulanması çalışmalarını yaptı ve alakalı yönetmelikleri, üçüncül mevzuatı, yerel idarelerin tekrar yapılanması çerçevesinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliklerini düzenledi. Yerel idarelerde norm kadro standardı çalışmalarında vazife yaptı. Avrupa Birliği “mali kontrol” müktesebat başlığında Brüksel’de gerçekleştirilen tanıtıcı tarama ve ayrıntılı tarama toplantılarına İçişleri Bakanlığını temsilen katıldı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nin yaptığı yerel yönetim reformunu destekleme projesi çerçevesinde; eğitim çalışmalarında görev aldı. “İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi” , “İl Özel İdaresi Mevzuatı” ve “Belediye Bütçesi Nasıl İzlenir?” adlı yayınlanmış üç kitabı, “Bütçe-Muhasebe”, “Personel”, “İhale”, “Yönetim ve Yerel Yönetim Mevzuatı ile Uygulamaları” na ilişkin çok sayıda yayımlanmış makalesi vardır. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel idareler, dernek ve vakıfların yaptığı ulusal seviyede çok sayıda eğitim seminerlerine çağrılı konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, birden fazla uluslararası toplantıda konuşma ve sunum yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal