AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım: Metro Tavşantepe'den Tuzla'ya Gelecek

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim faaliyetleri bünyesinde Tuzla'da çeşitli görüşmelerde bulundu. Binali Yıldırım'a Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da katıldı.

05.03.2019-17:23 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-17:14) AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım: Metro Tavşantepe'den Tuzla'ya Gelecek

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim faaliyetleri bünyesinde Tuzla'da çeşitli görüşmelerde bulundu. Binali Yıldırım'a Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da katıldı. Tuzla'da önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım, ilçeye çok büyük ve muazzam bir gıda üssü kuracaklarını ifade etti. Yıldırım, 'Tavşantepe'den metro Tuzla'ya gelecek. Tuzla da metroyla tanışmış olacak, hayırlı uğurlu olsun.' ifadelerini kullandı.

'ANADOLU YAKASININ İHTİYACINI SAĞLAYAN MERKEZ OLACAK'

Binali Yıldırım açıklamalarında, 'Artık İstanbul'un sebzesi, meyvesi, eti, bakliyatı, balığı her türlü deniz ürünleri buradan dağılacak. Böylece hale gelen araçlar şehir içine girmeyecek. Buradan dağıtım yapılacak, burada üreticiler olacak. Üretici olan yerde fiyatta öyle bir aşağı bir yukarı gitmez. İstikrarlı ve bol bol buradaki hemşehrilerimiz bu gıda üssünde hem iş, aş sahibi olacaklar hem de Anadolu Yakası'nın tamamının ihtiyacını sağlayan bir merkez olacak' şeklinde konuşarak konuya açıklık getirdi.

'20 BİN KARDEŞİMİZ İŞ SAHİBİ OLACAK'

Yıldırım, Tuzla'da ileri teknoloji merkezi kuracaklarını da dile getirerek, 'Yani biyoteknoloji. Bugün 25 katrilyon lira para ödüyoruz ilaç için. Yılda 25 katrilyon çok büyük para. Yani İstanbul'un bir yıllık belediye bütçesinden daha fazla. O halde, bu parayla neyi ödüyoruz. Bunun 20 katrilyonunu yurt dışına ödüyoruz. Paralarımız dışarı gidiyor. Tuzla'ya kuracağımız biyoteknoloji üssüyle beraber artık ilacımız, aşımız burada yapılacak. Burada 160 şirket imalat yapacak, araştırma geliştirme yapacak ve 20 bin kardeşimiz burada iş sahibi olacak. Gençlerimiz, özellikle araştırma geliştirme faaliyetlerinde, çalışmalarında yer alacaklar. Tuzla bir cazibe merkezi olmaya devam edeceksin' ifadelerini kullandı.

'TAVŞANTEPE'DEN METRO TUZLA'YA GELECEK'

Tuzla'ya metro geleceğini de belirten Binali Yıldırım konuşmasına şu şekilde devam etti: 'Tavşantepe'den metro Tuzla'ya gelecek. Tuzla da metroyla tanışmış olacak, hayırlı uğurlu olsun. Böylece Pendik Tavşantepe'ye 12 dakikada gideceksiniz.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal