AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım'dan UBER Açıklaması: Haksız Rekabete İzin Vermeyeceğiz

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, UBER ile alakalı çok önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım, "Haksız bir rekabete neden olan uygulamaya izin veremeyiz” dedi.

30.01.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-09:28) AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım'dan UBER Açıklaması: Haksız Rekabete İzin Vermeyeceğiz

Binali Yıldırım dün ekranlara gelen bir televizyon programında en fazla merak edilen hususlardan biri olan ‘UBER’le alakalı da açıklamalar yaptı. Yıldırım ‘Halk UBER istiyor. Bu problem ne zaman açıklığa kavuşacak?' sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

BU BİRAZ SIKINTILI BİR SORU

Bu biraz problemli bir soru. İstanbul'un problemi değil. İtalya'da yasaklanmış. Üst mahkeme yasaklama kararını durdurmuş UBER yeniden çalışmaya başlamış. Danimarka'da çok sıkı standartlar getirilmiş. Macaristan'da taksicilerden gelen istek ardından UBER yasadışı ilan edilmiş. Birçok devlette bu problem var. Taksicilerin de standartlarına özen göstermesine dönük önlemler alacağız. UBER'e yönelmenin ardındaki nedenleri de görüp buna göre taksiciliği geliştirmemiz gerek. Vatandaşlar bunu istiyor. Konforunu beğeniyor. Buna itirazım yok. Fakat bu hizmeti kim verecekse hukuk dairesinde ve meşru olarak vermesi gerek. Haksız bir rekabete neden olan uygulamaya izin veremeyiz” dedi.

İMAMOĞLU’NUN UBER AÇIKLAMASI

CHP’nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu ise Habertürk’ten Esra Boğazlıya’nın ‘Taksi-UBER problemine nasıl bakıyorsunuz?’ sorusuna şu yanıtı vermişti:

HEPSİYLE GÖRÜŞECEĞİZ

Bu işin bir meslek standardı yok mudur? Meslek erbablarıyla masaya oturulup görüşülmez mi ? Bakın bu işi bir standarta oturtmazsanız bu tür uluslararası tehditler, uygulamalar var denmez mi? Lokomotifi kimdir bu şehrin? Büyükşehir Belediyesidir. Bu işin sokakta çatışmaya dönmesi hoş mu? Veya taksi esnafının düştüğü hal, ekmek kaygısı hoş mu? Şu anda servis şoförleriyle görüşüyorum onların problemleri var plaka tahdidi hususunda. Taksici esnafıyla konuşuyorum. Hepsiyle görüşeceğiz. Gelin birlikte düşünelim, geleceği konuşalım diyeceğim.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal