AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığı'ndan İstifa Edecek

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın aday listelerinin verilmesinin ardından TBMM Başkanlığı'ndan istifa edeceği öğrenildi.

24.01.2019-11:50 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-13:03) AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığı'ndan İstifa Edecek

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın aday listeleri verildikten sonra TBMM Başkanlığı'ndan istifa edeceği bildirildi.

BÜYÜK TARTIŞMA YARATMIŞTI

Türkiye 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere odaklandı. AK Parti ve CHP, bu seçimde İstanbul'u almak için deyim yerindeyse varını yoğunu meydana koyuyor. Bir yanda Binali Yıldırım, diğer yanda Ekrem İmamoğlu. Bu iki isim de İstanbul'da ipi göğüslemek istiyor. Kıran kırana geçmesi beklenen seçim yarışında Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmemesi tartışmaları da yanında getirmişti.

ERDOĞAN'I İKNA ETTİ, İSTİFASINI SUNACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesele ile alakalı yaptığı açıklamada Yıldırım'ın istifasına lüzum olmadığını söylemişti. Fakat kamuoyunda rahatsızlık yaratan mesele ile alakalı Yıldırım'ın, Erdoğan'ı ikna ettiği ve aday listeleri verilmesinin ardından TBMM Başkanlığı'ndan istifa edeceği bildirildi.

SİNYALİ VERMİŞTİ

Öte taraftan Yıldırım, geride bıraktığımız günlerde yaptığı bir açıklamada "ALS ve nedeni tespit edilemeyen hastalıklar için mecliste komisyon kuracağız. Meclis başkanlığı vazifemdeki son işim belki de bu olacak" diyerek istifa edeceğinin sinyalini vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal