AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım, Seçim İptal Olur Mu Sorusuna Cevap Verdi

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, "İstanbul'da seçimler iptal olur mu?" sorusuna cevap verdi. Yıldırım, "Üstümüze elzem olmayan işlere karışmayız. Yüksek Seçim Kurulunun vereceği karara saygılı davranacağız" dedi.

05.04.2019-14:49 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-14:38) AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım, Seçim İptal Olur Mu Sorusuna Cevap Verdi

Usulsüzlük yapıldığı söylentileri ardından İstanbul'un birçok ilçesinde geçersiz oyların sayımı sürüyor. Cuma namazı ardından gazetecilerin karşısına çıkan Binali Yıldırım, "İstanbul'da seçimler iptal edilir mi?" sorusuna "Üstümüze elzem olmayan işlere karışmayız. Yüksek Seçim Kurulunun vereceği karara saygılı davranacağız" dedi.

İşte Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkanlar;

"Seçimin ardından itiraz sürecinde söz YSK'nın. İlçe ve il seçim kurullarında faaliyetler sürüyor. Karşılıklı itirazlar var. Kimi kabul ediliyor kimi edilmiyor. Şu anda beklemekten başka yapacak şey yok. YSK bu süreci idare edecek. Seçimin sahibi YSK.

"DETAYLARI GÜNCEL OLARAK AKTARMAM DOĞRU OLMAZ"

Oy farkı her an farklılaşıyor. Değişik ilçelerde sayım sürüyor. Belirli oranda aradaki farkın düştüğünü görüyoruz. Tüm bu ayrıntı çalışmaları ilçelerdeki seçim kurullarının oluşturduğu heyetler yapıyor. Bu ayrıntıları güncel olarak vermem doğru olmaz.

"BANA GELEN BİLGİLERLE AÇIKLAMA YAPTIM"

Her şey kanunlara uygun çalışmalar sürüyor. Bir taraftan eksik girişler kaydırmalar kontrol ediliyor. Sayımlarla ortaya çıkan rakamlar işleniyor. Şu anda işlem bitmeden bir şey açıklamam doğru olmaz. Seçim akşamı 23.25'te bana gelen bilgilerle açıklama yaptım. Devam edince koşullar değişti.

"SAYILACAK ÇOK SANDIK VAR"

YSK açıklamadan sayıları duyurmaları manidar. Bu derece eminlerse buyursunlar sayalım, kimsenin kafasında soru işareti olmasın. Ben ilk günden ifade ettim, YSK mazbatayı kime verirse başkan o olur. Aradaki fark 29 binlerden 18 bin civarına inmiş halde. İşlemeler de sürüyor. Sayılacak çok sandık var. Söylenecek bu kadar. Bunun haricinde söylenecekler kamuoyunu yanlış yöne sevk etmek olur.

"İŞİN DEĞİŞECEĞİ KANAATİNDEYİZ"

Sayım bütünüyle yapıldığında işin değişeceği düşüncesindeyiz. Şu andaki görüntüye göre konuşuyorum. Şu anda biz ne ilçe seçim kuruluyuz ne de il seçim kuruluyuz. Üstümüze elzem olmayan işlere karışmamız doğru değil. Bu kararların yeri YSK'dır. İl seçim kurulu İstanbul için yapılan iptal başvurusunu kabul etmemiş. Sayımlar yapılsın tasnifler yapılsın ak mı kara mı önümüze gelir. Kafaları karıştırıcı açıklamaları hoş görmüyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal