AK Parti ile MHP Arasında 3 Büyükşehir İçin Anlaşma Sağlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmesinin ardından kulis bilgileri de gelmeye başladı. İddiaya göre AK Parti ve MHP 3 büyükşehir için ittifak konusunda anlaşma sağladı.

22.11.2018-16:31 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-16:22) AK Parti ile MHP Arasında 3 Büyükşehir İçin Anlaşma Sağlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılan görüşmeyle alakalı Ankara'dan kulisler alınmaya başladı. Senaryolar içinde MHP'nin 3 büyükşehirde aday çıkarmayıp buralarda AK Parti'ye destek vereceği de yer alıyor.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılan görüşme ardından kulislerde konuşulan ittifak senaryolarını paylaştı.

İşte ittifakla alakalı kulislerle konuşulanlar;

MHP'DEN 3 BÜYÜKŞEHİRDE AK PARTİ'YE DESTEK

Üç büyükşehirde anlaşma sağlandığı kulislerde konuşuluyor. İstanbul'dan Binali Yıldırım, Ankara'dan Mehmet Özhaseki, İzmir'den Nihat Zeybekci'nin aday olacağı doğrultusunda beklenti büyük. MHP bu üç büyükşehirde aday göstermeyerek AK Parti'ye destek verecek deniliyor.

4 İLDE HASSASİYET

Bunun haricindeki şehirler için kesin bir sayı görüşülmedi fakat üstünde çalışılacak iller içinde MHP'nin hassasiyet gösterdiği Manisa, Mersin, Osmaniye'nin olduğu ayrıca Balıkesir için de işbirliği aranacağı kulislerde söyleniyor. Bu illerde anketlere bakılacak. Buralardaki neticelere göre hangi partinin aday göstereceği kesinleşecek.

ADANA NET DEĞİL

Adana da önemli... MHP bir önceki yerel seçimde elde ettiği belediye başkanlığını korumak istiyor. Fakat AK Parti için de kritik bir il. Genel seçimde yüksek bir oy oranı toplanmıştı. MHP Hüseyin Sözlü'yü aday göstereceğini çok önce açıkladı. Adana hususunda nasıl bir karar çıkacak şimdilik net değil.

İLÇELERDE DE İŞBİRLİĞİ

Bazı ilçelerde de işbirliği yapılacak. Mesela Ankara'da Etimesgut ve Polatlı'yı MHP'ye bırakılabilir deniyor. Bir de Alanya'da MHP adayı üstünden işbirliği olabileceği kulislerde söyleniyor.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI İTTİFAK ÇALIŞMALARINI YÜRÜTECEK

Bütün bunlar iki partinin genel başkan yardımcıları Sadir Durmaz ve Mehmet Özhaseki'nin gerçekleştireceği çalışmalarda kesinleşecek. Sadur Durmaz'ın MHP'nin kampı sebebi ile Antalya'ya gitmesinden sebeple görüşmenin hafta başında yapılması düşünülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal