AK Parti İl Başkanı Şenocak'tan Flaş İstanbul Seçimleri Açıklaması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak İstanbul'da yapılan seçimler hakkında çok önemli açıklamalarda bulunan Şenocak, seçimlerde hile ve usulsüzlükler tespit ettiklerini kaydetti.

02.04.2019-16:00 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-16:17) AK Parti İl Başkanı Şenocak'tan Flaş İstanbul Seçimleri Açıklaması

Bayram Şenocak yaptığım önemli konuşmadan satırbaşları söyle:

"Hile ve usulsüzlükler tespit ettik. Sandıklarda fahiş farklar ve hatalar tespit etmiş durumdayız. İtirazlarımızı bugün itibarıyla tüm ilçeler için yapmış bulunmaktayız. İşte size yeni bazı örneklerimizi göstereceğiz.

Gördüğünüz gibi Binali Bey'in aldığı oylar ilçe seçim kurulunda bu verileri giren görevliler kimse bunları sadece 0 olarak girmişler. Şuanda bu şekilde bizim tespit ettiğimiz 2675 oy sıfır olarak görünüyor. Bunu kim yapıyor ve yapmış ise hukuki olarak da bunun takipçisi olacağız. Bu süreçte oy kullanan seçmenlerimizin hakkını hukukunu koruyacağız. Bu sürecin en adil şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın oy hakkına birlikte sahip çıkmamız gerekiyor.

Ben burada tekrar ilçe seçim kurulunu bu süreci yönetme noktasında ilçe ve il kurullarını ve herkesi daha özverili olmaya davet ediyorum.

Tümü demiyoruz ama orada görev sorumluluğunu farklı şekilde yansıtanlar hakkında konuşuyorum. Burada cetvel ve tutanak olarak birbirini tutan sonuçları sıfır olarak kaydedemezsiniz.

Geçersiz oyların sayılması noktasında da yine devam ediyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi. seçim sonucunu etkileyecek 319 bin 578 geçersiz oy durumu ile karşı karşıyayız.

Tek zarf uygulaması bu seçimde ilk kez uygulanmıştır. Örneğin vatandaş belediye için oy kullanmış, muhtar için kullanmamışsa zarfın içinde eksik pusula olduğu için binlerce oy geçersiz sayılmış! Değişiklikten sonra bu şekilde bir geçersizliğin olması söz konusu değil.

Bu durumlar vatandaşımızın hür iradesinin sandığa yansımasına halel getirmiştir.

Meclis üyeliğinde rakamlara bakılırsa bu seçimde Cumhur ittifakı 181 meclis üyeliği, Millet ittifakı 130 meclis üyeliği kazanmıştır. Buradan da anlaşılacağı gibi. aşırı fark olmasına rağmen başkanlıktaki mevcut durum şaibe oluşturmaktadır.

Evrensel hukukta ve yaşanılan tecrübede çok fazla oy ve çok az fark söz konusu olan yerlerde oy sayımının yenilenmesi ve daha düzenli gerçekleştirilmesi kamuoyunu rahatlatan bir uygulamadır. Bizim görevimiz vatandaş iradesinin sandığa tam ve eksiksiz yansımasını sağlamaktadır.

Meşru itiraz hakkımızı kullandık. Her zaman belirttiğimiz gibi sandık demokrasinin asli unsurudur. Aziz milletimizin kararı da başımızın üzerindedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal