AK Parti İBB Meclis Toplantısı Sebebiyle Ekrem İmamoğlu Hakkında Suç Duyurunda Bulunacak

AK Parti, Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti grubunun Meclis toplantısı ile alakalı önergesini oylatmaması sebebiyle suç duyurusunda bulunacak.

09.07.2019-09:30 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-09:23)

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis'i 23 Haziran'da tekrar başkan seçilen Ekrem İmamoğlu başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantı günü sayısı ile alakalı tartışma ise toplantıya damga vurdu. AK Parti, İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunma kararı verdi.

23 Haziran seçimlerinin sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği toplantı esnasında zaman zaman CHP'li üyeler ile AK Parti'li üyeler arasından 'borç' tartışması oldu.

MECLİS TOPLANTISI TARTIŞMASI

AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş söz alarak bazı belediye personellerine sendika hususunda baskı uygulandığını öne sürdü. Gökkuş ayrıca Ekrem İmamoğlu'nun belediye meclis toplantıları ile alakalı gazetelerde çıkan demecini eleştirerek, "Biz beş gün çalışmayı öneriyoruz ve oylanmasını talep ediyoruz" dedi. Ekrem İmamoğlu, meclis toplantılarının başkanlık tarafından belirlenebileceğine dikkat çekerek mevzuatı okudu. İmamoğlu daha sonra, "Beş gün süresince toplanacak diye bir kural yok. Bunu belirlemek de sizin hakkınız değildir. Bence beş gün boyunca toplanmasına, belediye koridorlarının kulise dönmesine lüzum yok. Gündem bittiyse toplantıyı sürdürmenin manası yok. Buna niçin takıntı yaptınız?" dedi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise, "Meclis çalışmasını gündem yoğunluğuna göre tespit edersiniz. Gelenek filan diye bir şey olmaz. Komisyonlar 9 kişiden 8 kişiye düşürülürken gelenek yoktu şimdi mi var. Fatih Belediyesi'nden toplantı üç günden iki güne düşürülürken de gelenek yoktu. Ayrıca çalışanlara mobing yapıldığı öne sürüldü. Bu belediyede çalışanlarımıza kötü davranılmaz. Bu belediyeyi idare eden orada oturuyor" diye konuştu.

Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti grubunun meclis toplantısı ile alakalı önergesini, belediye meclisinin bu hususta karar alma hakkı olmadığı gerekçesiyle oylatmaması sebebiyle suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal