AK Parti Harekete Geçti! 7 Bölgede Komisyon Kuruluyor

Yerel seçimlerde birbiri ile yarışacak belediye başkan adaylarını duyuran AK Parti, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerin belirlenmesi için son hazırlıklarını yapıyor.

29.01.2019-10:14 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-12:01) AK Parti Harekete Geçti! 7 Bölgede Komisyon Kuruluyor

Yerel seçimlerde birbiri ile yarışacak belediye başkan adaylarını duyuran AK Parti, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerin belirlenmesi için son hazırlıklarını yapıyor.

Toplam 77 ilde üyelerini duyuran AK Parti, belediye meclisi ve il genel meclisi adayları için çalışmalarına devam ediyor. Adayların tespiti için üç aşamalı komisyon oluşturuldu. Belediye meclisi ve il genel meclisi adayları için ilk aşama komisyon faliyete geçti. Bu doğrultuda ilçe belediye meclislerine girmek isteyen aday adayları mülakata girdi. İsimler, o ilçenin teşkilatı tarafından gözden geçiriliyor. Komisyonun içerisinden kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile beraaber o ilçenin adayı da bulunuyor.

15 ŞUBAT TARİHİNDE TAMAMLANIYOR

İlçelerde gerçekleşen çalışmalardan sonra değerlendirmeler il teşkilatına iletilecek. İl Başkanlığı o ilin adayı ve teşkilat yöneticileri listelerde tekrar bir  değerlendirme yapacak. Son yapılacak değerlendirmede o ilin milletvekilleri de bulunacak. İllerde olan değerlendirme rapor olarak genel merkeze gönderilecek. Genel Başkan yardımcılarının başta olduğu 7 bölge için 7 komisyon değerlendirmede bulunacak ve listelere son düzenleme yapılacak. Meclislerle ilgili değerlendirmeler  15 Şubat tarihinde tamamlanmış olacak.

KADIN VE GENÇ HASSASİYETİ

Belediye ve il genel meclisi listelerinde kadınlara ve gençlere de yer verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile gençlerin ve kadınların listelerde seçilebilir sıraya getirilmesi sağlanacak. Yerel seçimleri için 35 bine ulaşan başvuruların belirlenen il ve ilçe belediye başkan adaylarının kendisiyle çalışmak istediği kişilerin de ilave edilmesi ile rakamın daha da yükselmesi tahmşn ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal