AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni askerlik sistemi ile alakalı açıklamalar yaptı. Kurtulmuş kanun teklifinin kısa süre içinde Meclis'e geleceğini söyledi.

20.05.2019-14:45 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-14:59)

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, yeni askerlik düzenlemesi ile alakalı "Sanıyorum, çok kısa zaman içinde meclise gelecek ve kanunlaşarak uygulamaya geçilecektir" diye konuştu.

Öte taraftan 3600 ek gösterge ile alakalı da bir soruyu cevaplayan AK Partili isim, "Büyük bir mali yükü de getiren bir hal. O da belki şimdi değil fakat sonra gündeme alınıp değerlendirilebilecek bir meseledir" sözlerini kullandı.

CNN Türk canlı yayınına konuk olan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un gündemle alakalı açıklamaları şu şekilde:

"ÇOK KISA SÜRE İÇERİSİNDE PARLAMENTOYA GELEBİLİR"

Bu askerlik sisteminde tabi ayrıntısına girmek mümkün değil. Bir defa, önce asker havuzu içinde ayırıcılıklar ortadan kalkıyor. Yani her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, tahsil düzeyine bakılmaksızın 6 aylık bir temel eğitime tabi tutulacak bu temel eğitimin 1 ayı herkes için mecburi, isteyenler geri kalan 5 ayını bedel ödeyerek istedikleri vakit sürekli olarak bunu yapabilecekler.

Ayrıca, gene askerlik sistemini bir er-erbaş, iki yedek astsubaylık sistemi getiriliyor. Bir de astsubaylık sistemi. Bu üç kanalın da eğer koşullar yerine getirilirse, diyelim er-erbaş olarak başlayan birisi, orduda kalır ardından bir lise mezunu arkadaşımız, üniversite bitirir gerekli sınavları bitirir önce yedek astsubaylığa geçer, yedek astsubaylıktan yedek subaylığa geçebilir ve hatta generalliğe dek çıkabilir bir sistem son derece reformcu, son derece dinamik ve herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak ve burada bedelliyle meydana gelecek olan kaynakların hepsi de bu askerlik sistemi içinde harcayacak bir sistem kuruldu. Sanıyorum, çok kısa zaman içinde meclise gelecek ve kanunlaşarak uygulamaya sokulacaktır. Bu şekilde zaman zaman gündeme gelen beklentiler, ortadan kalkacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal