AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya İBB'den Atılan İşçilerle Görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İBB iştirak şirketlerinden çıkarılan işçileri ziyaret etti. Kaya, "Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin dahi işten çıkarıldığı günleri yaşıyoruz" dedi.

03.09.2019-17:02 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-16:53) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya İBB'den Atılan İşçilerle Görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ile eski AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, BELBİM, Medya AŞ, İSFALT ve İSTGÜVEN firmalarında işten atılan ve belediye önünde eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Kaya, İBB'nin Saraçhane'deki belediye binasının önüne giderek işçilerle görüştü ve isteklerini dinledi.

Ardından basın mensuplarına açıklamalar yapan Kaya, AK Parti olarak bugüne dek kazandıkları belediyelerde hiçbir işçinin görevine son vermediklerini söyledi.

Bu durumun büyük bir adaletsizlik olduğunu ifade eden Kaya, sözde adaletten söz edenlerin haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir biçimde işçilerin işine son verdiğini kaydetti.

Bunu şiddetle kınadıklarına dikkat çeken Kaya, "Buradaki işçi kardeşlerimizin hikayeleri gerçekten çok dokunaklı. 'Çocuğum üniversiteyi kazandı, hazırlık yapacağım işten çıkarıldım.' diyor. Yüzde 80 engelli evladına tek başına bakan hanım kardeşimiz, yine tek başına 4 çocuğunu namusuyla, iffetiyle geçindirmenin, çocuklarını okutmanın mücadelesini veren bir hanım kardeşimiz işten çıkarıldı. Yaşlısı olan, küçük çocuklarına bakan binlerce insanımızı işten çıkarttılar. Şiddetle bu işten çıkartmaları kınıyoruz." diye konuştu.

'TEMENNİMİZ BU ZULME SON VERİLMESİ'

"Biz milletimize anlatmaya çalıştık. 'CHP'nin yalanlarına kanmayın.' dedik. O yalanların şimdi nasıl yalan olduğunu milletimiz bir bir görüyorlar." diyen Kaya, işçilerin haklı mücadelelerinin yanında olduklarını kaydetti.

Kaya, sürecin hukuken de takipçisi olacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim temennimiz bir an önce bu işten çıkartmalara, bu zulme son verilmesi. Sadece İstanbul'da değil, Bolu'da, İzmir'de, CHP'nin AK Parti'den aldığı bütün belediyelerde benzer işten çıkartmalar var. Hatta ittifakın aldığı farklı illerde de aynı şey söz konusu. Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin dahi işten çıkarıldığı günleri yaşıyoruz. AK Parti olarak tüm Türkiye'de haksızca, hukuksuzca, adaletsizce işten çıkarılan bütün kardeşlerimizin hukuk mücadelelerinde yanlarında olacağız. Hukuklarının korunması anlamında gerek İBB'de gerek AK Parti meclis grubu olmak üzere üzerimize düşeni yapacağız."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verdiği karardan bir an önce dönmesini ve bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe bir an önce son vermesini temenni ettiklerini söyleyen Kaya, "Selde kendisi tatildeyken 50 vatandaşımızı kurtaran kardeşimiz burada. 25 yaşında gözyaşları içerisinde o sel günü gösterdiği fedakarlığı anlattı. Ödül beklerken İBB'den kapının önüne konan bu kardeşimiz, bütün kardeşlerimiz de aynı şekilde bir an önce işlerine geri alınmalı hatta verdikleri o günkü mücadeleden dolayı da ödülleri verilmeli." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal