AK Parti Gaziantep Belediye Başkanı adayı Fatma Şahin kimdir? Fatma Şahin nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Fatma Şahin hayatı ve biyografisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerde Gaziantep Belediye Başkanı adayı olarak Fatma Şahin’i aday göstereceği yönündeki haberler sonrasında Fatma Şahin ile ilgili araştırmalar arttı. Peki AK Parti Gaziantep Belediye Başkanı adayı Fatma Şahin kimdir? Fatma Şahin nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? İşte Fatma Şahin hayatı ve biyografisi…

24.11.2018-16:51 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-12:31)

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin hangi isimleri aday göstereceği sorusu merak ediliyor. Gaziantep’te Fatma Şahin’in aday gösterileceği haberlerinin ardından Fatma Şahin’in hayatı ve siyasi kariyeri vatandaşların gündeminin zirvesinde yer aldı. Peki AK Parti Gaziantep Belediye Başkanı adayı Fatma Şahin kimdir? Fatma Şahin nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? 

Fatma Şahin kimdir?

Fatma Şahin, 1966 yılında Gaziantep’te doğdu. Liseye kadar Gaziantep’te eğitim hayatını sürdüren Şahin, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümünü bitirerek akademik hayatını tamamladı.

Fatma Şahin

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev yapan Fatma Şahin, 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep İl Kurucu Üyesi olarak siyasi kariyerine adım attı. 22., 23. ve 24. dönemlerde Gaziantep milletvekili olarak parlamentoda görev yapan Şahin, 2007-2011 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nı üstlendi.

2016-2019 döneminde Asya Belediye Başkanları Forumu Başkanlığı, 2016'da Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkan Yardımcılığı ve Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölümü (UCLG MEWA) Başkanlığı gibi önemli uluslararası görevler üstlenen Şahin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından "Yeşil Şehir" ilan edilen Gaziantep'in bu ödül almasında etkili oldu.

OECD Şampiyon Başkanlar Girişimi'ne Türkiye'den seçilen ilk belediye başkanı olan Şahin, 2023'te Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres tarafından BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu'na üye olarak atanarak uluslararası alanda da etkin bir rol üstlendi.

2019-2023 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı başarıyla yürüten Şahin, evli ve iki çocuk annesi olarak halen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal