AK Parti Bu İllerde Aday Çıkarmayacak

MHP'nin 3 ilde aday çıkarmayacağını söylemesinin ardından AK Parti'nin de Mersin, Manisa, Adana, Isparta, Kars, Osmaniye ve Iğdır'da aday çıkarmayacağı iddia edildi.

29.11.2018-18:53 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-18:38)

AK Parti 60 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de MHP'nin 3 ilde aday çıkarmayacağını bu illerde AK Parti'nin adaylarını destekleyeceğini açıklamıştı. Kulislerdeki iddiaya göre MHP'nin jestinin karşılığı olarak AK Parti de bazı illerde ve ilçelerde AK Parti'nin adaylarını destekleyecek. 

Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde izleyeceği strateji, siyaset kulislerinin en çok merak ettiği soru oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'ye yönelik "Mutabakat varsa, karşılıklı jestlerimiz olacaktır" sözünün ardından, kulislerde, AK Parti'nin MHP'ye hangi il ve ilçelerde 'jest yapabileceği' konuşuluyor. Konuyla ilgili A Haber muhabir Tülay Ağaoğlu, kulislere dayandırdığı haberinde, AK Parti'nin Mersin, Manisa, Adana, Isparta, Kars, Osmaniye ve Iğdır'da aday çıkarmayacağını öne duyurdu. Öte yandan, AK Parti'nin Ankara'da iki ilçede ve İstanbul'da 1 ilçede aday çıkarmayacağı da bu bilgiler arasında yer aldı.

MHP lideri Bahçeli; Ankara, İstanbul ve İzmir'de aday göstermeyeceğini belirtilmişti. AK Parti'nin de MHP'ye bu üç ilde aday çıkarmamasına karşılık "İstabul ve Ankara'da bazı jestlerde bulunabileceği" de kulislerde konuşuluyor. AK Parti'nin, MHP'nin oylarının yüksek olduğu İstanbul'daki bazı ilçelerde "MHP'li adayları destekleyebileceği" ifade edilirken, Ankara'da da MHP, elinde bulundurduğu Polatlı ve Etimesgut'taki mevcut belediye başkanlarını yeniden aday olarak açıklamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal