Ak Parti Başkanı Tural Abbaslı: Biz Gence’nin Öcünü Almak Zorundayız

Bakü’de bulunan Ak Parti başkanı Türkiye medyası için imzalanan ateşkesi ile Ermenilerin bu gece Gence’de sivillere karşı gerçekleştirmiş olduğu saldırıyı değerlendirdi.

11.10.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 11.10.2020-16:38) Ak Parti Başkanı Tural Abbaslı: Biz Gence’nin Öcünü Almak Zorundayız

Tural Abbaslı, ermenilerin bu ateşkesi yalnızca kendi kuvvetlerini toparlamak için istediğini, kendilerinin en başından bu yana hadisenin bu şekilde devam edeceğini bildiklerini söyledi.

Parti başkanı Ermenilerin asla barıştan yana olmadıklarını, vicdansız ve terörist olduklarını tüm dünyanın bildiğini, yalnızca dünyadaki çifte standartlar sebebiyle özellikle dile getirmediğini ifadelerine ekledi ve şu açıklamada bulundu:

'Biz her defasında Ermenilerin barış yoluyla, müzakereleriyle ikna olmayacaklarını dile getiriyorduk. Onlar toprakları geri vermek istemiyorlar, buna da hazır bile değiller. Sadece oyun oynuyorlar. Yerlebir olmuş ordularını kısmen de olsa getirebilecekleri kadar eski haline geri getirmek adına çaba harcıyorlar. Karşı saldırı planları da var kuşkusuz Ermenilerin ve bu ateşkes onlar için bir fırsat oldu. Bu şansı da Rusya onlara kazandırdı. Ama bu gece Gence’de sivil halka karşı gerçekleştirmiş oldukları iğrenç saldırı onların asıl niyetlerini, onların gerçek yüzlerini ortaya koymuş oldu. Bu saldırı bir konuyu daha da netleştirmiş oldu ki, Ermeniler asla ve asla barış istemiyorlar ve artı onlar artık insan dışı bir varlık haline gelmişler. Artık sivil insanlar bu insandışı varlıkların hedefine dönüşmüş durumda. Binalara, okullara, hastanelere roketlerle saldırıyor. Bu tekrar yineliyorum Ermenilerin asla ve asla barıştan yana olmadıklarının açık ve net göstergesidir. Bu da onların terörist huylarının kanıtıdır. Azerbaycan devleti bu gerçekleşen saldırıları dünya kamuoyuna tekrar tekrar sunarak Ermenilerle barışçıl bir dille konuşmanın imkansız olduğunu belirterek uluslararası yasaların Azerbaycan’a sağladığı hakları kullanarak bölgeyi Ermeni teröristlerinden temizlemek zorunda, ki, bunu da yapacak devletimiz. Azerbaycan toprak bütünlüğü sağlanmalı. Hiç kimse bunu bize yasaklayamaz, hiç kimse bizi kısıtlayamaz. Biz Gence’nin öcünü almak zorundayız.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal