AK Parti Ankara Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

AK Parti Ankara adayı Mehmet Özhaseki oldu. Peki Mehmet Özhaseki kimdir? Detayları haberimizde...

27.11.2018-13:00 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-12:55) AK Parti Ankara Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmesinin sonrasında araştırılan kişilerden oldu. Daha önce bakanlık vazifesinde olan Mehmet Özhaseki, daha önceki dönemde ise 5 defa peş peşe Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek bu vazifeyi üstlenmiştir. Peki, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler.

Mehmet Özhaseki 1957 senesinde Kayseri'de doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Mehmet Özhaseki, tekstil alanında hizmet veren bir şirkette vazife yaptı. Özel sektörde tekstil imalatı ve ticareti üzerine faaliyet yaptı. Birçok vakıfta başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. 5 defa peş peşe Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 7 sene süresince Tarihi Kentler Birliğinin Başkanlığını üstlendi.

25 ve 26. Dönemde Kayseri Milletvekili oldu. AK PARTİ MKYK ve MYK Üyesi, AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak vazife yaptı. 65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak vazife yaptı.

İngilizce ve Arapça bilen Özhaseki, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal