AK Parti Ağrı Adayı Savcı Sayan Kimdir?

AK Parti'de Ağrı Belediye Başkan adayı Savcı Sayan oldu. Peki Savcı Sayan kimdir nerelidir?

06.12.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-11:53) AK Parti Ağrı Adayı Savcı Sayan Kimdir?

AK Parti'de Ağrı Belediye Başkan adayı Savcı Sayan oldu. Peki Savcı Sayan kimdir nerelidir? 

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Savcı Sayan, 1971 senesinde Ağrı'nın Tutak ilçesinde, doğmuştur. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Sayan, ilk okulu doğup büyüdüğü ilçede, orta okulu Muş Malazgirt'te, Liseyi ise yine doğuğp büyüdüğü Ağrı Tutak'ta tamamlamıştır.

Üniversite tahsilini İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nde bitiren Sayan, Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmen olarak çalışmıştır. 1996-2000 seneleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirmiştir. 12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları'nın 1996 senesinde tekrar aktifleştirilmesinde pay sahibi olan Sayan, Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulunmuştur.

Yazarlık deneyimi de olan Savcı Sayan'ın, bazı makaleleri dergi ve gazetelerde değerlendirilmiştir. Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında farklı çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir. Savcı Sayan, 2015 senesinde seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adaylığını, 'Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti'den aday adayı oldum.' ifadeleri ile duyurmuştur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal