AK Parti, Adayların Vereceği Vaatleri Denetleyecek!

Yerel seçimlere yaklaşılırken AK Parti'nin de stratejisi belli oldu. AK Parti'nin bu seçimde başkan adaylarının vereceği vaatleri kontrol edeceği öğrenildi.

09.11.2018-14:48 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-14:49) AK Parti, Adayların Vereceği Vaatleri Denetleyecek!

AK Parti, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde bir ilki yaparak aday vaatlerini kontrol edecek ve adaylardan temkinli olmasını talep edecek.

MANİFESTOLAR AÇIKLANACAK

AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre yerel seçimler için genel bir manifestonun haricinde her il için de özel hazırlığı yapılan, "İl Anayasaları" ismi verilen manifestolar yayınlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyuracağı manifestonun genel kapsamında Erdoğan'ın belediye başkanlığı yıllarındaki çalışmalardan başlayarak, "AK Parti'nin belediyecilik serüveni" aktarılacak.

SOSYALLEŞMENİN ÖNEMİNE VURGU YAPILACAK

"2023 vizyonuna" yer verilecek manifestoda halkın ve şehirlerin farklılaşan gereksinimleri ile sosyalleşmesinin önemi ifade edilecek. "Deneyim" ve "tecrübe" vurgusunun olacağı manifestoda kültür ve sanat yaşamı, çevre, spor, hayvan hakları hususlarına da geniş yerler verilecek. Kentlerin bu ana kapsamda yükselmesinin lazımlığına vurgu yapılacak. Şehir ekonomileri kısmında da kentlerin kaynaklarının kullanımına yönelik atıflar yapılacak. Manifestoda, "komşuluk ilişkilerine" de atıf yapılarak, "beraber yaşama deneyimi"nin temelinde bu ilişkilerin olduğu aktarılacak.

VAATLER KONTROL EDİLECEK

Manifestoyla beraber AK Parti'nin seçim beyannamesiyle vaatleri de duyurulacak. Şehirlere dönük vaatler il adayları tarafından duyurulacak. Seçim beyannamesinde ise, "makro" bakış açısından çok, "mikro" bakış açısı takip edileceği yani önceliğin mikro problemlerin çözümü olacağına vurgu yapılacağı bildiriliyor. Bazı büyük projelerin ise Erdoğan'ın o şehre yapacağı ziyaretlerde duyurulabileceği de ifade ediliyor. AK Parti bu dönemde bir ilke imza atarak aday vaatlerini, "kontrol" edecek. Vaatler duyurulmadan önce adaylara manifestonun genel kapsamına uygun olunması talep edilecek ve vaatlerinde, "temkinli" olması talep edilecek. Daha önce birçok belediyelerde uçuk vaatler gündeme taşınmış ve birçoğunun yaşama geçmemesi partiyi zora sokmuştu.

KLASİK KAMPANYALARIN DIŞINA ÇIKILACAK

AK Parti kurmayları, daha önce gerçekleştirilen klasik seçim kampanyalarının bu seçimde olmayacağını da söylerken sosyal medya ve dijital temelli bir seçim kampanyasının yapılağını de kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal