AK Parti Aday Adaylarına Mülakatta Yöneltilen Sorular

AK Parti bu nedenle milletvekili adaylarını seçerken ilk olarak küresel vizyona önem veriyor. Yapılan mülakatta adaylara Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonu hakkında için ne düşündükleri soruluyor.

09.05.2018-15:18 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-15:13) AK Parti Aday Adaylarına Mülakatta Yöneltilen Sorular

 AK Parti’de 21 Mayıs’ta YSK’ya verilecek milletvekili aday listesini netleştirmek için temayül sonrası sayısı 7 bini geçen milletvekili aday adayını belirlemeye yönelik başlatılan mülakatlar parti genel merkezinde devam ediyor. Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Sekreterlik tarafından yürütülen mülakat çalışmalarında, randevuyla AK Parti genel merkezine çağrılan aday adaylarıyla 5 dakikalık görüşme gerçekleştiriliyor. 5’er kişiden oluşan toplam 14 kişiden oluşan komisyon çalışması gece yarısına kadar devam ederken, mülakatların kapsamı da olabildiğince geniş tutuluyor.

BÖLGENDE TANIRLAR MI?

Yapılan mülakatlarda adaylara özellikle aday oldukları yerin sosyo-ekonomik ve demografik yapısına ek olarak projeleri, sivil toplum örgütlerine mensupluğu soruluyor. Mülakatta aday adaylarına “Bölgende seni tanırlar mı?”, “İddialı mısın?” gibi soruların da sorulduğu bilgisine ulaşıldı.

İÇ VE DIŞ GELİŞMELER

Yapılan mülakatlarda iç ve dış siyaset gibi güncel gelişmelerden aday adaylara sorular yöneltildi. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı dikkat çeken konular arasında yer aldı. Adayların başta Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı olmak üzere “terör”, “sınır ötesi operasyonlar” hakkında görüşleri ifade edildi.

14 KOMİSYON YÜRÜTÜYOR

Aday adaylarının, adaylık mülakatında genel başkan yardımcılarının başkanlık yaptığı 14 komisyon görev yapıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal