AK Parti Açıkladı! Ayasofya Kararının Yarın Açıklanması Bekleniyor

Reuters'a açıklamalarda bulunan AK Partili yetkililer, Ayasofya'nın yarın ibadete açılmasını beklediklerini belirtti.

09.07.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-14:12) AK Parti Açıkladı! Ayasofya Kararının Yarın Açıklanması Bekleniyor

Türkiye ve dünya kamuoyunun yakından takip ettiği Ayasofya ile ilgili kararın yarın açıklanması gündeme gelirken, Reuters'a konuşan AK Partili yetkililer, Ayasofya'nın yarın ibadete açılmasını beklediklerini söyledi.

Haberde isminin verilmediği üst düzey bir yetkilinin açıklamalarına yer verildi. Yetkilinin yaptığı açıklamada, 'Ayasofya’nın müze olmasını düzenleyen 1934 sayılı kararın iptali için açılan davada Danıştay’ın kararı henüz resmi olarak oluşmadı ve gelmedi. Kararın büyük ihtimalle Cuma günü çıkması bekleniyor. Bu yönde bir bilgi var. Kararın iptal yönünde olmasını bekliyoruz.' dediği belirtildi.

'KARARIN İPTAL OLMASINI BEKLİYORUZ'

Yine parti içinden başka bir üst düzey yöneticinin, 'Danıştay’ın henüz iptal kararı gelmedi. Kararın iptal olmasını bekliyoruz. Cuma günü kararın çıkmasını bekliyoruz, resmi tebligat kısa süre sonra da ulaşır. Şu anda gördüğümüz resmi bir karar yok. Cuma çıkacağı yönünde bilgimiz var ama olmasa da birkaç gün sonra gelecektir.' dediği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal