AK Parti 309 Sandıkta Kaydırılan Oy Sayısını Açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz kaydırılan oylar ile ilgili, 'Sadece 309 sandıkta karşılaştırma yaptık, AK Parti'nin 17 bin 410 oyu başka partilere yazılmıştır' şeklinde konuştu.

02.04.2019-09:59 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-10:38) AK Parti 309 Sandıkta Kaydırılan Oy Sayısını Açıkladı

AK Parti tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da meydana gelen çarpıcı tablo günyüzüne çıktı.

KAYDIRILAN OY SAYISI 17.410

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz tarafından alınan bilgilere göre; İstanbul'da henüz 309 sandığın evraklarında karşılaştırma olmasına rağmen, kaydırılan oy sayısının 17.410 olduğu günyüzüne çıktı. Bu oylar, AK Parti'ye yazılması lazımken farklı partilere geçirilmiş.

Ali İhsan Yavuz söz konusu durum ile ilgili yaptığı açıklamada;

'Biz sistemimize ve bilgilerimize son derece güveniyoruz. Çünkü bir süredir özellikle sonuç alım sistemi üzerinden sonuçları takip ediyoruz ve çok hızlı bir şekilde sonuç alma ve bu sonuçları da son derece gerçekçi bir şekilde derleme toparlama şeklinde önemli bir noktadayız.

Bizdeki bilgilere baktığımızda İstanbul'u AK Parti kazanıyor büyükşehirde. Ama ne hikmetse YSK'dan giren sonuçlar geldikçe, bizim aleyhimize dönmeye başladığını gördük. Ama sistemimize güvendiğimiz için bütün unsurlarımızla çalışmalarımızı yapıyoruz.

Gerçekten, bugüne kadar hiç şahit olmadığımız türden usulsüzlüklere yer yer rastladığımızı ifade etmek istiyorum.

İstanbul'da geçersiz oy oranları çok yüksek. Hele AK Parti'nin yüksek oy aldığı yerlerde geçersiz oy oranlarının yüksek olması daha dikkat çekici.

Ama özellikle maddi hatalar ki, bunların bir kısmını İl Başkamınız öğleden önce size aktardı. Bundan sonra da aktarımlar devam edecek. Ve göreceksiniz ki son derece belgeli bir şekilde bir takım usulsüzlükler söz konusu.' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal