Aile Hekimlerine Koronavirüs Sebebiyle Aylık 3 Bin TL Ek Ödeme

Koronavirüs sebebiyle aile hekimlerine net aylık 3 bin TL ek ödeme yapılacak. Resmi Gazete’de yayınlanan karar 1 Ağustos 2020’den itibaren geçerli olacak.

05.09.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-09:41) Aile Hekimlerine Koronavirüs Sebebiyle Aylık 3 Bin TL Ek Ödeme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle, sözleşmeli aile hekimlerine net aylık 3 bin TL'yi, aile sağlığı çalışanlarına 850 TL'yi geçmeyecek şekilde ek ödeme yapılacak.

Bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan veya yakalanma riski olan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının görevi başında bulunamadıkları süreler, çalışılan gün sayısına dahil edilecek.

AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANLARA 850 TL

Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile 1 Ağustos 2020'den itibaren 3 ay süreyle sözleşmeli aile hekimlerine net aylık 3 bin TL'yi, aile sağlığı çalışanlarına ise net aylık 850 TL'yi geçmemek üzere, koronavirüs salgını nedeniyle takip edilen kayıtlı kişi sayısı dikkate alınarak, Sağlık Bakanlığınca belirlenen tutarda ilave ödeme yapılabilecek.

Yapılacak ilave ödemenin brüt tutarı ile devletçe karşılanacak sosyal güvenlik primi veya kesenekleri toplamı, aile hekimleri için tavan ücretin 6 katını, aile sağlığı elemanları için de tavan ücretin 1,5 katını geçmeyecek.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının izin, rapor ve Sağlık Bakanlığı tarafından ya da Bakanlık tarafından onaylanmak kaydıyla müdürlük tarafından verilen eğitimlerdeki görevlendirme süreleri, bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanmış olması veya yakalanma riski taşıması nedeniyle görevi başında bulunamadıkları süreler, çalışılan gün sayısına dahil edilecek.

Aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının; hizmet içi eğitimler için görevlendirilmeleri, acil haller ve doğal afet gibi durumlarda başka yerde görevlendirilmeleri ya da bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanmış olması veya yakalanma riski taşıması nedeniyle görevi başında bulunamamaları durumunda hizmetin devamı için gerekli tedbirler alınacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal