Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocukları Kötü Etkileyen İçerikleri Engelledi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, internet ortamında çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek 128 içeriğe erişim engeli koydu.

05.06.2019-11:34 - (Son Güncelleme: 05.06.2019-20:05)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Sosyal Medya Çalışma Grubumuz tarafından çocuklarımızın gelişimlerini kötü doğrultuda etkileyecek, çocukların ihmal ve istismara maruz kalabilecekleri internet mecrasında yer alan içeriklere müdahale ediliyor" açıklamasını yaptı.

9 AYDA 128 İÇERİĞE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Bakanlığın çalışmaları neticesinde son 9 ayda 128 içeriğe erişim engeli konuldu, söz hususu zararlı içerikler silindi.

Globalleşme olgusu ve kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması gibi hallerin, çocukların ruhsal ve sosyal gelişimlerini kötü yönde etkileyebileceğini, bunun bazı riskleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Dijital mecrada olan; çocuğun yaş ve gelişimine uygun olmayan içerik ve reklamlar, siber zorbalık, şiddet ve korku, bahis siteleri çocuğun psikososyal gelişimine önemli derecede etki edecek riskler içinde yer alıyor. Özellikle sosyal paylaşım sitelerinde kişilerin her adımı izlenebiliyor. Bu sebeple çocukların paylaştığı bilgiler, üçüncü bir kişinin elinde kötü bir amaçla kullanılabiliyor; çocuklar özgür olduklarını düşündükleri bu ortamlarda hedef olabiliyorlar" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal