AİHM Kararı Sonrası, Selahattin Demirtaş'ın Avukatları Mahkemeye Başvurdu!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin "Serbest bırakılmalı" dediği Selahattin Demirtaş'ın avukatları, tahliye isteği ile mahkemeye başvurdu.

20.11.2018-16:20 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-16:26) AİHM Kararı Sonrası, Selahattin Demirtaş'ın Avukatları Mahkemeye Başvurdu!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin "Serbest bırakılmalı" dediği Selahattin Demirtaş'ın avukatları, tahliye isteği ile mahkemeye gitti.

AİHM, DEMİRTAŞ'IN SERBEST KALMASI YÖNÜNDE KARAR VERDİ

AİHM, Kasım 2016'dan beri Edirne'de tutuklu olan Selahattin Demirtaş'ın siyasi nedenlerle tutuklandığını söyledi. AİHM bugün duyurduğu kararında "Demirtaş'ın serbest kalması gerektiğine" karar verdi.

AVUKATLARI HAREKETE GEÇTİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Serbest bırakılmalı" dediği Selahattin Demirtaş'ın avukatları, tahliye isteği ile mahkemeye gitti.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği Selahattin Demirtaş kararı ile alakalı, "Son kararı Türk yargısı verir" dedi.

DEMİRTAŞ 2 YILDIR CEZAEVİNDE

24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde tutuklu olmasına karşın seçime giren Demirtaş, 4 Kasım 2016'da gözaltına alınmıştı. Demirtaş, "suç işlemek için örgüt kurmak", "terör örgütü üyeliği,", "örgüt adına suç işlemek", "propaganda" gibi nedenlerle tutuklanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal