Ahmet Türk'ün Başkanlığı Döneminde Belediye Yabancı Heyetler İçin 500 Bin Lira Harcamış

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde HDP'li Başkan Ahmet Türk'ün, bağımsız belediye başkanlığı yıllarında HDP ile birçok yabancı heyet için 500 bin liralık özel kalem harcaması yapıldığı meydana çıktı.

05.09.2019-17:00 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-16:55) Ahmet Türk'ün Başkanlığı Döneminde Belediye Yabancı Heyetler İçin 500 Bin Lira Harcamış

BDP'nin desteğiyle 2014 senesindeki yerel seçimlerde bağımsız Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Türk, hakkında devam eden terör soruşturması çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Kasım 2017'de vazifeden alındı. Türk'ün görev yaptığı dönemde, Mardin Büyükşehir Belediyesi özel kalem müdürlüğünden yüklü miktarda harcama yaptığı belirlendi.

Terör suçlarından yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da içlerinde olduğu siyasi parti temsilcileri ile birçok yabancı heyetin ağırlanması ve verilen hediyeler için özel kalem müdürlüğünün yaklaşık 500 bin lira harcama yaptığı tespit edildi.

YEMEK BEDELİ İÇİN 100 BİN LİRA FATURA KESİLMİŞ

Demirtaş ve yanındakilerin 2015 senesinde belediye ziyaretinde 76 kilogram badem şekeri ve 76 kilogram kahve hediye edildiğine yönelik fatura kesildiği meydana çıktı.

Söz hususu heyetlere yemeklerin verildiği yerler içinde Ahmet Türk tarafından vazifeye atanan ve belediyeye iş için başvuran kadını taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan MARSU Genel Müdür Yardımcısı A.D'ye ait otel de var.

Elit Güzellik, Fotoğrafçılık ve Organizasyon Şirketi adına içlerinde iftarın da olduğu yemek bedeli için yaklaşık 100 bin lira ödeme yapıldığı ile alakalı fatura kesilmiş.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal