Ahmet Davutoğlu'nun Parti Kurmaktan Vazgeçebileceği İddia Edildi

Parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen eski AK Parti Milletvekili Emin Şirin, eleştiriler çerçevesinde partide bir değişiklik yaşanırsa Davutoğlu'nun ayrılmaktan ve parti kurmaktan vazgeçebileceğini söyledi.

02.08.2019-08:53 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-08:48) Ahmet Davutoğlu'nun Parti Kurmaktan Vazgeçebileceği İddia Edildi

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kuracağı iddiasıyla alakalı olarak açıklamalar yaptı. Şirin, "Davutoğlu AK Parti'ye bağlılığı kadar hukuk devletine, demokrasiye, kuvvetler ayrılığına, insan haklarına, Kopenhag kriterlerine de bağlı bir insan. AK Parti'de bu kriterler kapsamında bir revizyon ortaya çıkarsa belki de ayrılmaktan vazgeçer" dedi.

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'ın sorularını cevapladı. Geçen günlerde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaklaşık 1,5 saat devam eden bir görüşme yapan Şirin, önemli açıklamalar yaptı.

"PARTİ KURMAKTAN VAZGEÇEBİLİR"

Şirin, Takan'ın "Bu fırsattan istifade, yeni parti kurulma çalışmaları ile alakalı da izlenimleriniz oldu mutlaka..." sözlerine şu biçimde cevap verdi:

Şöyle söyleyeyim, Ahmet Davutoğlu bir defa AK Parti'ye gönülden bağlı bir insan. Fakat AK Parti'ye bağlılığı kadar hukuk devletine, demokrasiye, kuvvetler ayrılığına, insan haklarına, Kopenhag kriterlerine de bağlı bir insan. Eğer AK Parti'yi bu kriterler kapsamında görürse ya da AK Parti'de bu kriterler kapsamında bir revizyon ortaya çıkarsa belki de ayrılmaktan vazgeçer. Yani, şahsi bir mücadele yapmadığı çok ortada. Prensipler kapsamında bir mücadele yapıyor. Bu prensipleri kendi mevcut partisi içerisinde uygulanır duruma gelirse yeni parti kurmaktan da vazgeçebilir fakat bunlar uygulanamazsa o zaman prensipleri parti aidiyetinin önünde olacak, öyle gördüm.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal