Ahmet Davutoğlu’nun HDP Çağrısı, İstifayı Getirdi

Gelecek Partisi’nin Ankara’daki genel merkez açılış merasimine HDP’nin davet edilmesi, parti içinde sarsıntılara yol açarken, Giresun İl Başkanı Ahmet Yılmaz vazifesinden istifa etti.

13.08.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 13.08.2020-17:27) Ahmet Davutoğlu’nun HDP Çağrısı, İstifayı Getirdi

Ahmet Davutoğlu’nun başında olduğu Gelecek Partisi’nin 26 Temmuz tarihinde Ankara’daki genel merkez binasının açılış törenine, HDP'li milletvekilleri ile şehir genel meclis üyesi de davet edilmişti.

Bu çağrı, parti içinde gerginliğe yol açtı.

PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin partinin açılış törenine çağrılması, istifayı da yanında getirdi. Gelecek Partisi Giresun İl Başkanı Ahmet Yılmaz, vazifesinden ayrıldığını bildirdi.

'ÖN SIRALARDA OTURUYORLARDI'

Yılmaz, istifasını şahsi sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadelerle açıkladı:

'26 Temmuz'da Genel Merkez binasının açılışı için Ankara'ya gitmiştim. Giresunlu il Başkanı ve bir şehit yakını olarak programı ayakta dinlemekteydim. HDP milletvekili, HDP il genel Meclis üyesinin davetliler arasında olduğunu anonsta duyduğum anda ve onların ön sırada oturduklarını görünce bize tevdi edilen il başkanlığı görevini sonlandırma kararı aldım.'

İstifa sebebi, Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Ali İhsan Dilmen’i rahatsız etti. HDP’nin resmi bir parti olduğunu öne süren Dilmen, tepki çeken davet ile alakalı 'Biz açılışımıza davet etmişiz onlar da davete icap etmişler. Onurlandırmışlar. Şereflendirmişler, toplantımıza katılmışlar.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal