Ahmet Davutoğlu'ndan HDP'ye Tam Destek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ayn El Arap olayları soruşturmasında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in yerine kayyum atanmasına tepki göstererek HDP'ye destek verdi.

05.10.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-15:08) Ahmet Davutoğlu'ndan HDP'ye Tam Destek

Geçen hafta Ankara Cumhriyet Başsavcılığı tarafından 2014 Ayn el Arap olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen için tutuklama kararı verilmişti. Kararın ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bilgen'i görevden uzaklaştırdı. İçişleri Bakanlığı, Bilgen'in yerine Kars Valisi Türker Öksüz'ü Kars Belediye Başkanvekili olarak görevlendirdi.

CHP ve DEVA Partisi'nin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Ayhan Bilgen'in tutuklanması ve belediyeye kayyum atanmasını eleştirdi. 

"İKNA EDEMEDİKLERİNİ YOK SAYIYORLAR"

"Yönetemediklerini gasp ediyorlar" diyen Davutoğlu, "İkna edemediklerini yok saymayı tercih ediyorlar. Bakın doğu ve güneydoğumuzda onlarca belediye başkanı görevden alındı yerlerine kayyum atandı." dedi.

"HEPSİ Mİ SUÇLU BUNLARIN"

Ahmet Davutoğlu, açıklamasının devamında "Hadi biri suçlu, ikisi suçlu, hepsi mi suçlu bunların? Kendisi belediye başkanlığından gelip ülkedeki belediye başkanlarına bu kadar düşman olmanın izah edilir tarafı yok. Kısaca diyorlar ki benim kafama uyanları seçebilirsin. Uymayanı seçersen görevden alırım. Oldu peki! İptal edelim seçimleri, seçim sonuçları 3. Dünya ülkelerindeki gibi baştan belli olsun. Biz de boşuna dil dökmeyelim. Yazık!" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal