Ahmet Davutoğlu'na Yakın İsimden Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine Ağır Eleştiri

Yeni parti kuracağı öne sürülen Ahmet Davutoğlu'na yakın kişilerden biri olan, 22. 23. ve 24. dönem AK Parti Sakarya milletvekilli Ayhan Sefer Üstün, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne "ucube sistem" benzetmesi yaparak ağır eleştiriler yaptı.

29.07.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-11:51) Ahmet Davutoğlu'na Yakın İsimden Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine Ağır Eleştiri

AK Parti'de 4 dönem milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapan, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu eski Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Çağlar Cilara'nın YouTube kanalına konuk oldu.

Üstün, revize edileceği iddiası gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için sert sözler kullandı.

"UCUBE SİSTEM"

Ayhan Sefer Üstün, Türkiye'de uygulanan "başkanlık sistemi"ne ise 'ucube sistem' benzetmesi yaparak ağır eleştiriler yaptı. Üstün, "Ucube parlamenter sistemden kaçalım derken başka bir ucube sisteme yakalandık. Burada kuvvetler ayrılığının olmadığı, meclisin iyice güdükleştiği bir sistemle karşı karşıyayız, bu sistem başkanlık sistemi değil" diye konuştu.

"MHP, AKP'NİN MAYASINI BOZUYOR"

MHP'nin, AK Parti'nin mayasını bozduğunu da iddia eden Üstün, "MHP ile ittifakın bize bir yararı yok. MHP, benim partimin mayasını bozuyor. Bir zaman gelecek elinde MHP'lileşmiş, aşırı sağa kaymış bir parti kalacak. Bizi dinlemek varken Perinçek dinleniyor" diye konuştu.

"DAVUTOĞLU İTİRAZ METNİNİ ERDOĞAN İLE PAYLAŞTI"

Ayhan Sefer Üstün, o dönemde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 18 sayfalık itiraz metnini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığını da sözlerine ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal