Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu partisinin cumhurbaşkanı adayının kim olacağını duyurdu.

22.09.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-16:07) Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı!

''Selam versem Anadolu ayağa kalkar'' diyen Ahmet Davutoğlu'nun parti açılışına katılımın azami sayıda olması Türkiye siyasetinde ironik bir gündem olmuştu.

Bu olayın üzerinden geçen kısa bir sürenin ardından partisinin cumhurbaşkanı adayı olacağını duyuran Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Gelecek Partisini ulusal ve uluslararası konjonktür gereği bir ihtiyaç doğrultusunda kurduklarını söyleyen Ahmet Davutoğlu, ''Türkiye'de eğer 'Niye siyasi parti kuruluyor' diye soruluyorsa soran ya dünyayı ya Türkiye'yi görmüyordur.'' dedi.

Henüz emekleme aşamasında olan partisinin yaşına vurgu yapan Davutoğlu, ''Bir sene sonra Gelecek Partisi Türkiye'nin baş partilerinden biri olacak ve inşallah seçimlerde de iktidarın en güçlü adaylarından olacak.'' dedi.

Bunun yanı sıra Türkiye ekonomisine sert eleştiriler yapan Davutoğlu, ''AK Parti neyi reddederek iktidar olmuşsa bugün aynı şeylerin içine düşmüş durumda.'' dedi.

Diğer taraftan dış politikayı da eleştiri süzgecinden geçirmeden edemeyen Ahmet Davutoğlu, küresel ve bölgesel güçlerle dengelerin doğru ayarlanması halinde manevra kabiliyetinin genişleyeceğini kaydetti.

Türkiye'nin Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip ülke olduğunu işaret eden Ahmet Davutoğlu, ''Türkiye ile Mısır arasında münhasır ekonomik bölge anlaşması yapılması lazım. Sevilla haritasının önüne geçilmesinin yolu Mısır ile o anlaşmayı yapmaktır.'' dedi.

Siyasi parti ittifakı konusuna yorum getiren Davutoğlu, ''Biz tek başımıza iktidara gelmek üzere bir parti kuruyoruz. Bu partinin temelleri bunun için atıldı.'' ifadelerini kullandı.

Aynı doğrultuda sorulan bir başka soruya getirdiği yanıtta, Gelecek Partisinin cumhurbaşkanlığı makamına da parlamentodaki çoğunluğa da talip olduğunu vurgulayarak, ''Gelecek Partisi'nin kendi cumhurbaşkanı adayı olacak.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal