Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Teklifine Destek Verdi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi etik yasası teklifine destek verdi. Davutoğlu, "Yapılması gereken, liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır" dedi.

01.08.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 01.08.2019-10:44) Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Teklifine Destek Verdi

Yeni parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanlığına verdiği "siyasi etik yasası" teklifine destek verdi. Akrabaların belediye işe alınmasıyla alakalı sosyal medyadan açıklama yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yapılması gereken, liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır" sözlerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a geride bıraktığımız Ekim ayında TBMM'de yasalaşması çağrısında bulunduğu Siyasi Etik Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına verildi.

Kılıçdaroğlu'nun ilk imzacısı olduğu, Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzalarının olduğu 17 maddelik yasa teklifi, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar ve milletvekillerinin uymaları gereken siyasi etik ilkelerinin tespit edilmesini ve TBMM'de Siyasi Etik Kurulu'nun oluşturulmasını hedefliyor.

DAVUTOĞLU'NDAN DESTEK: ÜMİT VERİYOR

Kılıçdaroğlu'nun seözlerinin ardından resmi Twitter sayfasından açıklama yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu sözleri söyledi:

"Son dönemde kamu yönetiminde akraba kayırmacılığına karşı her kesimde gelişen yaklaşım ümit veriyor. Yapılması gereken, parti ayrımı gözetmeksizin liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal