Ahmet Davutoğlu: Bütçe Revizyonu Şarttır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, coronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bütçeye değinen Davutoğlu, bütçenin revize edilmesi gerektiğini savundu.

13.04.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-14:28) Ahmet Davutoğlu: Bütçe Revizyonu Şarttır

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, şimdiye kadar yaklaşık olarak 60 bin insanı etkiledi. Konuyla ilgili olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Coronavirüs salgınını ve gündemi değerlendiren Davutoğlu, sokağa çıkma yasağının gecikmiş bir karar olduğunu söyledi ve "Hafta sonu ile sınırlı bir sokağa çıkma kararı gerekli etkiyi yapmayacaktır." dedi. Öte yandan Davutoğlu, özel ihtisas hastanelerinin pandemi hastanelerinden ayrılarak coronavirüs dışındaki hastalıklar için görev yapması gerektiğini aktardı.

"MALİ VE PARASAL GENİŞLEMEDEN KAÇINILMAMALIDIR"

Bütçe durumuna da değinen Davutoğlu, "Salgın sonrasında, 2019 şartlarında hazırlanmış olan bütçe geçerliliğini yitirmiştir. Derhal sağlık, eğitim, tarım, gıda tedariki ve stratejik yatırımlara ağırlık veren, her türlü israftan kaçınan, stratejik olmayan yatırımları erteleyen, yap-işlet-devret ile hazine garantili köprü otoyol geçişlerindeki ödemeleri erteleyen ve bu kaynakları korona sebebiyle etkilenen vatandaşlarımıza ve kriz sonrası ekonominin rehabilitasyonuna ayırmamız şarttır. Önümüzdeki dönemde bu politikalar ile ancak ve ancak orta vadedeki keskin ve derin meydan okumalara cevap verebiliriz. Bütçe revizyonu şarttır, mali ve parasal genişlemeden kaçınılmamalıdır." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal