Ahmet Davutoğlu Aday olacak Mı?

AK Parti kulislerinde, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçimlerde aday olmayacağı konuşulduğu iddia edildi.

25.04.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-09:09) Ahmet Davutoğlu Aday olacak Mı?

Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin dünkü grup toplantısına katılmadığı gözlendi. Eski Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Beşir Atalay da grup toplantısında yer almadığı görüldü.

Bu arada önceki gün Abdullah Gül’le görüşmesi ile ilgili Ahmet Davutoğlu’nun yakın çevresinden “Görüşme talebi Gül’den geldi. İfadesini kullandığı söylendi.

Ahmet Davutoğlu sürece ilişkin henüz pozisyon da almadı. Seçimlerden sonra farklı gelişmeler olabilir” değerlendirmesi geldi.

AHMET DAVUTOĞLU KİMDİR?

Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs 2009’da, Dışişleri Bakanı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi dışından atandı.

58., 59. ve 60. hükümetler döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve hem bakanlık hem de cumhurbaşkanlığı görevlerinde Abdullah Gül’e dış politika başdanışmanlığı görevini yapmıştı.

24. Dönem Konya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Ahmet Davutoğlu, evli ve dört çocuk babasıdır

1959 yılında Konya’nın Taşkent ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Davutoğlu, İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirmesinin akabinde, 1983–84 eğitim öğretim yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini çift ana dal programıyla(ÇAP) mezun oldu. Aynı üniversitenin “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” bölümünde doktora yaptı.

1990 yılında, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde yardımcı doçent görevini üstlendi. Aynı üniversitenin Siyaset Bilimi bölümünü kurdu ve 1993 yılına kadar bu bölümün başkanlığını yürüttü. 1993 yılında ise doçentlik unvanı aldı. ve 1995–1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde çalıştı ve ardından 1995 – 1999 yılları arasında Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Ahmet Davutoğlu bu sürede Yeni Şafak’ta 200’den fazla yazı kaleme aldığı biliniyor. 1998–2002 yıllarında, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde misafir öğretim üyesi olarak derslere girdi.

1999–2004 yılları arasında profesör oldu ve Beykent Üniversitesi’nde, üniversite yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sora Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde de misafir öğretim üyeliği görevlerini icra etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal