Ahmedinejad'dan Yeni Yıl Mesajı: 2020'de Mehdi Gelecek

Siyaset, din ve akademi dünyasının liderlerine seslendiği konuşmasında Ahmedinejad, “İmam Mehdi gelip insanlara yardım edecek, adaletsizliği bitirecek ve dileklerimizi gerçekleştirecek” dedi

02.01.2020-10:23 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-13:40)

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Twitter hesabından Noel ve yeni yıl mesajı yayınladı.

2020'de Hz. İsa’nın öğretilerinin örnek alınması tavsiyesinde bulunan Ahmedinejad, beslemeyle başladığı konuşmasında, “Siyaset, din ve akademimizin önderleri, şu anki ve gelecek nesillere insancıl bir dünya sunmak için çaba sarf edenlere eşlik etmeli” diye konuştu.

Yeni yıldan beklentilerini de sıralayan İran’ın eski lideri, “Umuyorum ki 2020’de İsa Mesih’in öğretilerini hayatımızda uygulamayı öğreniriz. İnşallah. Bu yıl, İsa Mesih’in (aleyhisselam) desteklediği İmam Mehdi gelip insanlara yardım edecek, adaletsizliği bitirecek ve dileklerimizi gerçekleştirecek. Allah’a emanet olun” diye konuştu.

Ahmedinejad’ın görevi sırasında paylaştığı bazı Noel mesajları tartışmalara yol açmıştı.

Birleşik Krallık’ta yayın yapan Channel 4 kanalı geleneksel alternatif Noel mesajları dizisi için 2008’de Ahmedinejad’ı seçmişti.

İran lideri mesajında, ABD ve müttefiklerini ima ederek “İsa peygamber yaşasaydı, kabadayı, hırçın ve yayılmacı güçlere karşı çıkardı” demiş ve "dünyada yaşanan sorunların, liderlerin dinden uzaklaşmasından kaynaklandığını" ifade etmişti.

Birleşik Krallık’taki bazı Yahudi kuruluşlarıysa daha önce İsrail’in haritadan silinmesi gerektiğini savunan İran liderinin Noel mesajı için seçilmesine tepki göstermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal