Ahlat'a Dev Proje! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümünde Malazgirt Ovası'nda konuştu. Erdoğan burada Ahlat'a bir cumhurbaşkanlığı köşkü yapacaklarını ilan etti.

26.08.2018-16:54 - (Son Güncelleme: 26.08.2018-16:42) Ahlat'a Dev Proje! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Malazgirt Zaferi'nin 647. yıldönümü sebebi ile yapılan kutlama törenlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı köşkü yapacaklarını ilan etti.

75 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ

Erdoğan 75 bin kişiye hitap ettiği konuşmasında "Sultan Alparslan'ın varisi olarak Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapacağız" sözlerini kullandı.

Erdoğan şunları kaydetti:

On binler buraya geldi Malazgirt Ovası'nı doldurdu. Biraz önce resmi sayıyı aldım, 75 bin kişi. Burada gerçekleştireceğimiz daha fazla şeyler var. İnşallah çevre düzenlemesini burayı özellikle selvilerle sarıp çok daha güzel bir hale getirelim diyoruz.

Halkımızın birliğinin beraberliğini sembolü olan bu yeri korumalı kollamalıyız. Sayın Bahçeli bir gezisinde güzel bir hatırlatma yaptı: Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır. Çünkü otağı Sultan Alpaslan oraya yaptı biz de varisleri olarak oraya böyle bir inşallah otağ yapalım. Bugün vali ve belediye başkanımızla konuştuk. Onlar 1071 metrekare yer ayarlamışlar. Dedik olmaz. 1071 metrekare oturum alanı olur en az 5 dönüm çevre düzenlemesiyle. Belediye başkanımız da coştu en az 10 dönüm dedi. Bu bir işaret fişeğidir inşallah sonu da hayır olsun. Malazgirt savaşının meydana geldiği bölgeyi milli park olarak ilan ettik ve düzenlemesine giriştik. Bu sene milli park alanının ilk kısmı devreye girdi.

"MALAZGİRT, İSTANBUL DEMEKTİR"

Fetih zulme karşı başkaldırının ismidir. Bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. En büyük fethimiz kalplerin fethidir. Kaç yüzyıl geçerse geçsin varlığımız bu sayede sürüyor. Malazgirt'te elde ettiğimiz zafer bize Avrupa'nın ortalarına dek giden yolu açmıştır. Bu sebeple Malazgirt, Mekke, Medine, Bursa, Edirne, İstanbul bütün Balkanlar demektir. Malazgirt ruhunu unutursa ne evvelimz kalır ne ahirimiz. Biz Malazgirt'te yalnızca bir zafer elde etmedik Malazgirt'te millet olduğumuzu tüm dünyaya duyurduk. Şayet Malazgirt ruhunu sürdürmeyi başaramazsak geçmişimizle beraber geleceğimiz de yok olur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal