Ağrı'da Sahte Oy Kullanmaya Çalışanlara ve Pusuluları Saklayan HDP'li Müşahide İşlem

Ağrı'da sahte pusula ile oy kullanma girişiminde bulunan 3 kişi ile seçim pusulalarını saklamaya çalışan HDP müşahidi hakkında yasal işlem başlatıldı.

24.06.2018-17:03 - (Son Güncelleme: 24.06.2018-17:00) Ağrı'da Sahte Oy Kullanmaya Çalışanlara ve Pusuluları Saklayan HDP'li Müşahide İşlem

Ağrı'da sahte oy pusulasıyla oy kullanma teşebbüsünde bulunan üç kişi ile pusulaları saklamaları yönlendirmesi yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) müşahidi hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edildi.

Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için Ağrı’da 100. Yıl İsmet Ömeroğlu İlkokulu’nda oy kullanmaya gelen 3 vatandaş hakkında yasal işlem başlatıldığı açıklandı.

Valilik tarafından açıklamada, mevzu bahis 3 kişiden sahte oy pusulası ele geçirildiğine vurgu yaparak şu bilgiler açıklandı:

"Şahısların önceden temin edip yanlarında getirmiş oldukları, muhtemelen internet çıktısı olduğu düşünülen ve önceden parti ile cumhurbaşkanlığı tercih bölümleri mühürlenmiş, seçim kurulu mührü bulunmayan sahte pusula ile oy kullanma teşebbüsünde bulunduğu tespit edilmiştir. Sahte oy pusulasıyla oy kullanmaya teşebbüs eden şahsı HDP müşahidinin sahte pusulayı kimse görmeden cebine koyması şeklinde yönlendirdiği ve uyarıda bulunduğu tespit edilmiş olup şahıslarla ilgili işlem başlatılmıştır."

Ağrı’da HDP müşahidi dışında yakalanan 3 kişiden birinin sahte oy pusulasıyla oy kullanma teşebbüsünde bulunduğu, diğer iki kişinin ise bu şüpheli ile hareket ettiği ifade edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal