Ağrı Dağı'na Tırmanan Dağcılar Fırtınanın Ortasında Kaldı

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, "Van Gölü kirlenmesin, temiz kalsın" bilinciyle 5 il 25 zirve etkinliği kapsamında çıktıkları Ağrı Dağı’nda tipi ve fırtınaya yakalandı. Vanlı dağcılar, Ağrı Dağı’ndan inişe geçtikleri sırada gruptan kopan ve kaybolan İranlı dağcıyı kurtardı.

26.08.2019-18:49 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-18:47) Ağrı Dağı'na Tırmanan Dağcılar Fırtınanın Ortasında Kaldı

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, “Van Gölü kirlenmesin, temiz kalsın” bilinciyle 5 il 25 zirve etkinliği kapsamında 9 kişilik bir ekiple Ağrı Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi.

İRANLI DAĞCI KURTARILDI

Dönüş sırasında tipi ve fırtınaya yakalanan dağcılar, zirvede 3 saat mahsur kaldı. Ağrı Dağı'ndan inişe geçtikleri sırada gruptan kopan ve kaybolan İranlı dağcıyı kurtardılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez açıklama yaptı

YAPTIĞI AÇIKLAMADA  ŞU İFADELERE YER VERDİ:

"Van Gölü koruma kanunu mutlaka olmalı bilinciyle yola çıktığımız 5 ilde 25 zirve kapsamında yer alan 13. zirvemiz Türkiye'nin çatısı ve en yüksek dağı olan Ağrı Dağı zirvesine çıkarak bir kez daha bu mesajımızı verdik. Van Gölü Allah'tan bize en güzel armağan, atalarımızdan bize en güzel miras ve çocuklarınızın bizdeki emanetidir. Van Gölü'ne hep beraber sahip çıkmalıyız. Van Gölü'nü kirletenler birinci sırada atıklarını arıtmadan göle bırakanlar belediyeler, kamu kuruluşlarıdır. İkincisi pikniğe giden çöpünü geri getiremeyen tembel vatandaşlar. Lütfen Van Gölü hep beraber koruyalım" .

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal