Ağır Tablo Karşısında Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Karar!

Son 24 saat içerisinde 109 bin 985 koronavirüs testi yapıldı, 1648 kişiye kovid-19 teşhisi konuldu, 66 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi, ağır hasta sayısı 1372 oldu, 1143 kişinin koronavirüs tedavisinin sona ermesiyle sağlığına kavuşanların sayısı 263 bin 745'e çıktı.

18.09.2020-12:03 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-11:31) Ağır Tablo Karşısında Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Karar!
Türkiye'de son 24 saat içerisinde koronavirüs sebebiyle 66 kişi hayatını kaybetti. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, 'covid19.saglik.gov.tr' adresi üzerinden paylaşıldı. Güncel verilere bakıldığında, son 24 saat içerisinde 109 bin 985 koronavirüs testi yapıldı, 1648 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu.

Son 24 saat içerisinde 66 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi, 1143 kişi ise sağlığına kavuştu. Koronavirüs tedavisi sona erenlerin sayısı 263 bin 745'e yükseldi.

Toplam korona test sayısı 8 milyon 965 bin 165, vaka sayısı 298 bin 39, can kaybı sayısı 7 bin 315 olarak kaydedildi. Hasta sayısı 26 bin 979, ağır hasta sayısı 1372, hastalarda zatürre miktarı da % 7,1 oldu.

Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'Toplamda 9 milyona yakın test yapıldı. Bugün 1648 yeni hastamız var. Kayıplarımızı ve ağır hasta sayısında artışı durdurmak elimizde. Tedbirlere hep birlikte uyarsak başarılı olacağız. Tedbirlere uyarak sağlık ordumuzun gücüne güç katın.'

BİR HAFTA YASAK

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun her geçen gün ağırlaşan tablo karşısında verdiği yeni öneri kararlarına göre, yalnızca koronavirüs pozitif teşhisi konanlar değil temaslı olanlar da minimum 1 hafta boyunca izole edilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını karşısında, 'Başlangıçtan daha zor durumdayız' ifadesini kullanan, Bilim Kurulu giderek kötülesen tablo karşısında yeni tavsiye kararları verdi.

Bu karara göre, artık yalnızca koronavirüs pozitif teşhisi konanlar değil, temaslı olan kişiler de minimum bir hafta izole edilecek ve PCR testi yapılacak.

İzolasyonlarının yedi ya da sekizinci günü yapılacak testin sonucunun pozitif çıkmaması ve belirtilerinin de olmaması koşuluyla bu kişilerin izolasyonlarına son verilecek.

Vaka ve temaslı kişi sayısının arttığı göz önünde bulundurulduğundan böylece aslında binlerce vatandaş için bir anlamda, 'sokağa çıkma yasağı' uygulanacak.

Bu arada izolasyon şartlarına uyum hususunda HES mobil uygulamasının açıklarını fark eden Sağlık Bakanlığı, 'akıllı bileklik' formülünü devreye almak için hazırlanıyor.

AKILLI BİLEKLİK

İzolasyon yani karantina şartlarına uyulup uyulmadığını kontrol etme olanağı sağlayan HES mobil uygulamasını indirmeyen veya cep telefonunu evde bırakma benzeri yollarla HES kontrolünden kaçanlara karşı da önümüzdeki dönemde akıllı bileklik sistemi devreye alınacak.

Bugüne dek 140 bin şahsın dışarı çıkma teşebbüsünün HES yoluyla engellendiğini ifade eden Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun sonrasında yaptığı açıklamada, akıllı bileklik uygulaması ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

'HES mobil uygulaması sizin risk yönetim rehberinizdir. Kullanımı ise basit bir telefon işlemi gibi kolaydır. HES, salgın yönetiminde bizim için de büyük bir işleve sahip.

Karantina koşullarına uyulup uyulmadığını, bu uygulamayla denetliyoruz. Bugüne kadar, izolasyonda olması gerektiği halde dışarı çıkmaya teşebbüs eden yaklaşık 140 bin kişi bu sistemle engellenmiştir.

Sorumsuzluk göstererek toplumda risk oluşturan kişilere karşı bir diğer önlem akıllı bileklik benzer uygulamaları olacaktır. Taşıyıcı ve temaslıların, bu dönemde özellikle toplum sağlığı açısından izolasyonu zorunlu kılınmıştır.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal