Afyonkarahisar'da İki Mahalledeki Karantina Genişletildi!

Covid-19 virüsü Afyonkarahisar'ı sardı. İl sınırları içinde yer alan iki mahallede başlatılan karantina genişletildi.

06.08.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-14:49) Afyonkarahisar'da İki Mahalledeki Karantina Genişletildi!

Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Çayırbağ beldesinde iki mahalleyi sınırları içine alan karantina yasağı belde geneline çıkarıldı.

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Gökmen Çiçek liderliğinde bir toplantı gerçekleştirerek, salgının durdurmak amacıyla yeni kararlar aldı.

Valilik internet adresinden paylaşılan bilgilendirmede, Çayırbağ'da daha önce kısmi olarak hayata geçirilen karantinanın, tüm beldeyi saracak şekilde uygulanacağı kaydedildi.

Kamuda ve özel sektörde görev yapan kişilerin, iş yerlerinden alacakları görev yazısı ile beldeye giriş çıkış yapabileceğin vurgulandığı kararda, şu açıklamalar gerçekleştirildi:

''Beldede bulunan çay bahçesi, lokanta, restoran ve fırın ile berber ve kuaför gibi iş yerleri de geçici olarak kapatıldı. Ekmek fırınları, market ve bakkallar ise açık olacak. Beldede toplu yemek, davet, asker uğurlaması gibi sosyal mesafenin korunamayacağı etkinliklere izin verilmeyecek.

Afyonkarahisar-Eskişehir kara yolu üzerinde bulunan beldeden transit geçişler ise kontrollü sağlanacak. Beldede istisna olarak belirtilen iş yerleri dışındaki diğer yerlerin kapatılmasına, hayvan pazarı ile halk pazarının kurulmamasına, park ve bahçelerde oturmak, piknik yapmak gibi faaliyetlerin yasaklanmasına, kahvehane, çay bahçesi ve köy odalarının açılmamasına, kurallara uymayanlara cezai işlem yapılmasına karar verilmiştir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal