Afrin'e Skandal Terör Yardımı!

Kandil, binden fazla teröristin etkisiz hale getirildiği Afrin’e takviye için 600 terörist sevk etti. PKK’lı teröristler Menbiç ve Kobani gibi kesimlerden “sivillerin dayanışma ziyareti” adı altında ilçeye girdi.

07.02.2018-09:32 - (Son Güncelleme: 07.02.2018-09:25) Afrin'e Skandal Terör Yardımı!

Kandil, binden fazla teröristin etkisiz hale getirildiği Afrin’e takviye için 600 terörist sevk etti. PKK’lı teröristler Menbiç ve Kobani gibi kesimlerden “sivillerin dayanışma ziyareti” adı altında ilçeye girdi. Teröristler, yüzlerce araçlık konvoyla Esed rejiminin kontrol ettiği yoldan geçti.

Terör örgütü YPG/PYD, Zeytin Dalı Harekatı’nda sayıları bine gelen terörist kaybını telafi etmek için, 600 PKK’lıyı 2 bin kişiyle ortalama bin araçlık bir konvoyla Afrin’e girdi.

ABD’nin kontrol ettiği Menbiç ve Kobani’de toplanan teröristler önceki gece yola çıktı. Rusya ve Suriye rejiminin idaresindeki Tel Rıfat bölgesinden geçen terör konvoyu Afrin’e giriş yaptı. Elde edilen bilgilere göre, TSK ve istihbarat birimleri hava takibiyle izlediği terör konvoyunu, SİHA ve uydu görüntüleriyle değerlendirildi. Konvoyda kaç sivil, kaç terörist ve ne kadar silah olduğu incelenerek ayrıntılı değerlendirmelerde bulunuldu. Terör örgütü bir taraftan uluslararası toplumu manipüle etmek amacıyla ‘masum insanlar katlediliyor’ propagandası gerçekleştirirken, diğer taraftan da TSK’nın vurmayacağını bildiği sivilleri terör konvoyuna kalkan olarak kullandı. Konvoyun içine terör örgütünün baskı ve tehdidiyle memur ve öğrencilerin de dahil olduğu ifade edildi.

YPG’nin, Afrin’e ‘dayanışma’ adı altında gönderilen konvoyun hazırlıklarına geçen haftadan itibaren başladığı ortaya çıktı. Konvoya katılmak için örgütün kontrolündeki yerler Menbiç, Kamışlı, Dırbasiye, Malikiye, Haseke ve Kahtaniye’den çıkan araçlar Kobani’de konuşlandı. Burada farklı bölgelerden gelen PKK’nın çatışma deneyimi olan teröristleri tarafından silah ve mühimmatlar araçlara yüklenerek konvoya dahil oldu. Bu sebeple terör konvoyu yola gece vakitlerinde çıktı. Konvoya Afrin’deki teröristlerin özellikle istediği uçaksavarların da yerleştirildiği ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal