Afrin'e Girmeye Ramak Kaldı!

Zeytin Dalı Operasyonu’nda 54 gün geride bırakılırken, Afrin kapısına gelen Mehmetçik ve ÖSO kuvvetleri, şehri gören tepelere üs kurdu, namlular Afrin’e çevrildi. Bir günde 12 köy PKK/PYD’li teröristlerden arındırıldı.

15.03.2018-08:42 - (Son Güncelleme: 15.03.2018-08:26) Afrin'e Girmeye Ramak Kaldı!

Zeytin Dalı Operasyonu’nda dün itibarıyla 54. gün geride bırakılırken Afrin çevresine ilişkin kuşatma da daralmaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), geçtiğimiz gün Afrin merkez ve beldelerine bağlı sekiz köy ile iki kritik noktayı daha terör unsurlarından arındırdı. Afrin’i gören tepelere üs kurularak zırhlı kuvvetler yerleştirildi.

Hâkim tepelerdeki tanklarla obüslerin namluları da Afrin’e çevrildi. Afrin ve çevresinde bulunan sivillerin tüm tehlikeleri göze alarak güvenli noktalara çıkışı da sürüyor. TSK ve ÖSO, geçtiğimiz gün Afrin’in ilçe merkezine bağlı Göz, Yukarı Kaferdel, Marratah ve Şadir köyleri, güneybatıda Cinderes beldesine bağlı Çolağan ve Kuran köyleri, kuzeyde Bülbül beldesine bağlı Kori Gul köyü ile Mabatli beldesine bağlı Şatiyan köyünü YPG/PKK-DEAŞ’tan temizledi. Operasyonlarda 684 ve 717 rakamlı tepeler de terör örgütünden arındırıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal