Afrin'deki Teröristlerin Hain Planı!

Türk askeri ve ÖSO kuvvetlerinin pazartesi günü kuşatmaya aldığı Afrin ilçe merkezindeki teröristlerin büyük kısmının sivillerin arasına girerek aileleriyle beraber kaçtığı ortaya çıktı.

15.03.2018-09:14 - (Son Güncelleme: 15.03.2018-09:08) Afrin'deki Teröristlerin Hain Planı!

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) ve Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO) güçlerinin 20 Ocak'ta gerçekleştirmeye başladığı Zeytin Dalı Operasyonu’nun 54. gününde, PKK/ PYD'li teröristlerin direnci on derece kırıldı. Şiddetli çatışmaların ardından güvenlik güçlerinin 2 gün önce kuşattığı Afrin ilçe merkezindeki üst düzey PKK/PYD yöneticilerinin aileleri ile beraber kaçtığı, birçok teröristin de sivillerle birlikte ayrıldığı ifade edildi.

Elde edilen bilgilere göre, ÖSO komutanları, "Afrin fiilen düştü" denilebileceğini bildirirken, merkezde kalan ve sayılarını bin- 1500 olarak tahmin ettikleri teröristlerin az da olsa direnebileceklerini belirtti. İlçede ortalama 500 bin sivilin bulunduğu ve çıkışlar için koridorun bir süre daha açık tutulacağı belirtildi. Güneydeki koridordan dün de yüzlerce araç, konvoy halinde ilçe merkezinden ayrıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal